Hırsızlıkla suçlanmayan tek parti!

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, hem hükümete hem de muhalafete gönderme yaptı.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, "Türkiye'de yolsuzluk ve hırsızlıkla suçlanmayan tek parti Milli Görüş partileridir" dedi.

Kılıç, partisinin İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, 17 Aralık'tan bu yana Türkiye'nin gündemini sarsan gelişmelerin yaşandığını, yolsuzluk ve rüşvet iddialarının kimin tarafından gündeme getirilmesinden ziyade iddiaların sonuna kadar araştırılmasının önemli olduğunu belirtti.

Hukukun işleyişine yardımcı olunarak gerçeklerin tüm yönleriyle açığa kavuşturulması gerektiğini dile getiren Kılıç, şöyle konuştu:

"Hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet ve talan gibi konular, kimsenin müsamahasına tabi olabilecek konular değildir. Yetim hakkına tenezzül eden, devletin ve milletin malını zimmetine geçiren varsa ortaya çıkarılmalıdır. Varsa, yolsuzluk yapanların ortaya çıkarılması bütün toplumun ortak beklentisidir. Bu beklenti karşılanmalıdır. Milletin hakkına el uzatıp gasbedenlerin cezalandırılması herkesin ortak isteğidir. İktidarın yolsuzluğun araştırılmasından şikayetçi olmaması gerekir. Soruşturmalar kendi akışı içerisinde gerçekleşmeli, soruşturmaya müdahale yapılmamalıdır. Yolsuzluğa bulaşan varsa, kim olursa olsun asla üstü örtülmemeli ve tüyü bitmedik yetimin hakkı kimseye yedirilmemelidir. Soruşturmanın selameti açısından ismi geçen bakanların istifa etmesi doğru olmuştur. İktidar, yolsuzluk konusunda net bir duruş sergilemelidir"

"Karşılıklı beddua, lanet ve tehditlerden ülkenin ve milletin kaybettiğini vurgulayan Kılıç "Birilerinin iktidar, makam ve menfaat kavgaları yüzünden Türkiye'yi çökertmesine bu milletin izin vermemesi gerekir. Bu sıkıntılı günlerin sona ermesini, Türkiye'nin huzur, barış ve kardeşlik dolu günlerde hep beraber el ele, kola kola, omuz omuza yürümeyi, beraber olmayı ve huzur içerisinde ülkemizde yaşamayı Allah'tan temenni ediyoruz" dedi.

Çıkar kavgalarına hiçbir zaman taraf olmadıklarını ifade eden Kılıç, "Türkiye'de yolsuzluk ve hırsızlıkla suçlanmayan tek parti Milli Görüş partileridir. Ne merkezi iktidarda ne de yerel yönetimlerde hakkımızda açılmış tek yolsuzluk davası yoktur" diye konuştu.

Kılıç, bir erken seçimin faydalı olabileceğini, hükümetin milletin takdir etmesi halinde güven tazeleyebileceğini sözlerine ekledi.

Günün Önemli Haberleri