HDP'li Kürkçü'den valiye sert sözler

Abone ol

Halkların Demokratik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ertuğrul Kürkcü, protestocuya 'gavat' diyen valiye aynı sertlikte tepki gösterdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP)  Genel Başkan Yardımcısı Ertuğrul Kürkcü, tartışmaların odağındaki Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'a "Ne diyorsan, osun sen." diyerek tepki gösterdi.

BDP GRUBUNDA HDP'Lİ KÜRKÇÜ KONUŞTU

BDP TBMM Grubu, Grup Başkanvekili Pervin Buldan'ın başkanlığında toplandı. Buldan, bir bileşini olarak HDP'ye başarılar dilediklerini belirtti ve bu grup toplantısını onlara ayırdıklarını ifade etti. 

Ardından kürsüye gelen HDP Genel Başkan Yardımcısı (Eş Başkan) Kürkcü, milletvekillerinin tutuklu olmasını eleştirdi ve hemen yarın serbest bırakılmasını istediklerini belirtti.

Öcalan'ın "barış sürecinin sırat köprüsünde olduğunu" söylediğini aktaran Kürkcü, "Hükümeti bu köprü başına getirmek de başarı ama bu barış sürecini köprüden geçirmek hükümetin sorumluluğu" diye konuştu. 

Kürtlerin hakları teminat altına alınana kadar bu mücadelenin süreceğini ifade eden Kürkcü, HDP'nin, Kürtlerin haklarının da savunucusu olduğunu söyledi.

Hükümetin, çözüm süreciyle ilgili Meclis'te bir komisyon dışında tek bir adım atmadığını savunan Kürkcü, "Öcalan'ın çabaları olmasa büyük bir çatışma ikliminin geri dönmesi kaçınılmaz görünüyor. Çatışmasızlığın güvence altına alınması hepimizin sorumluluğu. Çünkü bu savaşa sadece Kürt halkına değil Türkiye halklarına da zarar veriyor. Bu ülkede yaşayan herkesin evlatları tehdit altında yeniden çatışma başlarsa. Gençlermizin hayatları hala namlunun ucunda" dedi.

AYNI MİSAFİRPERVERLİK SALİH MÜSLİM'E GÖSTERİLSİN

Kürkçü, "Barış devlete ve hükümete bırakılamayacak kadar ciddi bir meseledir. Barış, ancak yurttaşların omuzlarında yükselebilir" ifadesini kullandı.

Mesut Barzani'nin Diyarbakır'da ağırlanacak olmasına, resmi ziyaretine değer biçtiklerini ifade eden Kürkcü, Barzani'ye gösterilen misafirperverliğin, PYD lideri Salih Müslim'e de gösterilmesini istediklerini söyledi.

MAHKUMUN GÖREVİ TÜNEL KAZMAKTIR

Öğrenci evleri konusundaki tartışmalara da değinen Kürkcü, şu görüşleri ileri sürdü:

"Öğrenci evlerine, yaşam tercihlerine yönelik saldırılar, aslında sadece öğrencilere değil toplumun tamamına yöneliktir.  Bu gençleri kimse Tayyip Erdoğan'a emanet etmiş değildir. Kim, kimin evinin içinde ne olduğunu merak edebilir? Ben merak ediyor muyum senin evinde oluyor diye. 

12 Mart 12 Eylül generallerinin ahlakını dervalmışsın, bu halka ahlakçılık tasliyorsun. Halk kendi ahlakından sorumludur. Sen ahlak peşinde misin? O zaman önce üniversitede öğrencilere not karşılığı tecavüz eden, senin atadığın profesörlerine, doçentlerine, doktorlarına söz geçir.

Evlerimizi dikizlemeyin. Buna hakkınız yok. Ev, özel yaşamın en mahrem yeri. Herkes orada nasıl biliyorsa öyle yaşıyor.

NE DİYORSAN OSUN SEN

Adana Valisi gibi buradan vazife çıkaranları uyarıyoruz. Siz o lafları kendinize layık görebilirsiniz ama bir yurttaşımıza öyle seslendiğin zaman o lafları iade ederiz, ediyoruz; Ne diyorsan, osun sen."

Bugün Türkiye gençliğinin cezaevlerinde olduğunu öne süren Kürkcü, "Mahremiyete bu kadar düşkün olan hükümet koğuşların içini de gözetlemek, dikizlemek için oralara kamera yerleştirmeye hazırlanıyor. Niyeymiş? Tünel kazıyorlarmış. Tünel kazmaya çalışmayan bir tane mahkum olmaz. Mahkumun görevi tünel kazmaktır, cezaevinin görevi o tüneli engellemeye çalışmaktır. 14 yıl hapis yattım, görevini tünel kazmak olarak görmeyen bir tane mahkum tanımadım. Çünkü mahkumlar robot değil özgürlük aşkıyla tutuşan insanlardır. Bundan daha güçlü ne duygu olabilir" diye konuştu.

Kürkcü'nün konuştuğu kürsüde, HDP yazısı ve amblemi yer aldı. Bu arada, HDP'nin Meclis'te grubu olmadığı için Kürkcü'nün konuşması da Meclis TV tarafından yayınlanmadı.

Günün Önemli Haberleri