HDP Milletvekili aday listesinde Sırrı Süreyya Önder bombası

Abone ol

HDP Milletvekili aday listesinde Sırrı Süreyya Önder'in isminin olmadığı ortaya çıktı. HDP aday listelerini saat 17.00'da YSK'ya teslim etmeye hazırlanırken liste dışı olan Sırrı Süreyya Önder'den adaylığına ilişkin açıklama geldi.

HDP'nin milletvekili aday listesi merakla beklenirken mevcut milletvekillerinin neredeyse 20'sinin tekrar aday gösterilmeyeceği ortaya çıktı. O isimlerden birinin de Sırrı Süreyya Önder olduğu öğrenildi.

HDP’den edinilen bilgiye göre 5 ay süren 25. Yasama Dönemi hariç 2 dönem milletvekilliği yapanlar listede yer almayacak. HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in de bu çerçevede listede olmayacağı öğrenildi. Söz konusu kuralın yaklaşık 4 dönemdir milletvekili olan Pervin Buldan için eş başkan olması nedeniyle esnetildiği öğrenildi.

SIRRI SÜREYYA ÖNDER'DEN AÇIKLAMA: HDP’den tekrar milletvekili adayı yapılmayan Sırrı Süreyya Önder, "Ben bundan sonra sinemacı ve yazar kimliğimle HDP mücadelesini yürüteceğim" dedi.

Önder'in açıklaması şöyle:
-“İki dönem kuralına uymak için aday olmadım. Tabii bu kural eşbaşkan ve tukulu arkadaşlarımız için geçerli değil. HDP’nin listesinde emek ve özgürlük mücadelisinin simge isimlerinin büyük bir temsiliyeti var. Ben de bundan sonra sinemacı ve yazar kimliğimle HDP mücadelesini yürüteceğim. Bu mücadeleyi yürütmek için zaten milletvekili olmaya da gerek yok”

HDP Milletvekili adayları 2018 seçimi isim listesinde kimler var?

HDP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI KESİN İSİMLER: HDP’de mevcut milletvekillerinden en fazla 10 ya da 12'sinin aday gösterilmesi beklenirken, bu isimler arasında HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın yanı sıra HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, Örgütlenmeden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Alican Önlü, Dış İlişkilerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Hişyar Özsoy, Ekonomi Komisyonu Sözcüsü Garo Paylan'ın adaylığının kesin olduğu dillendiriliyor. Partinin 27. dönem milletvekilliği listesinde Ahmet Şık, Barış Atay, Erkan Baş, Veli Saçılık gibi isimlerin olması bekleniyor.

AK Parti milletvekili adayları 2018 listesi

CHP milletvekili adayları belli oldu

Günün Önemli Haberleri