HDP Kayseri milletvekili adayları 27. dönem listesi

Abone ol

KAYSERİ HDP milletvekili aday listeleri bugün saat 17.00'de YSK'ya teslim edilecek. HDP Kayseri milletvekili aday listelerine genel merkez son şeklini verdi. 27. dönem HDP milletvekili listeleri için son sözü Selahattin Demirtaş söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) MYK, Kayseri milletvekili aday listesine son şeklini vermek için toplandı. Listelerin teslim edileceği saat 17.00'a kadar çalışmaların süreceği öğrenildi. Kayseri HDP milletvekili listesi için son onayı genel merkez verdi.

Kulislere sızan HDP milletvekili aday listelerine göre genel başkan yardımcılarının aday olacakları yerler belli oldu. HDP Eş Başkanı Pervin Buldan İstanbul'dan, HDP Eş Başkanı Sezai Temelli ise Van'dan milletvekili adayı gösterilecek. Buldan ve Temelli, HDP'nin 3. Olağan Kongresi'nde geçerli 837 oyun 823'ünü alarak HDP'nin yeni eş genel başkanları olmuşlardı.

HDP 27. DÖNEM MİLLETVEKİLLERİ : Dokunulmazlıkların kaldırılmasından sonra cezası kesinleştiği için siyasi yasaklı hale gelen ya da siyasi yasaklı hale gelme ihtimali olan isimler de tekrar aday gösterilmeyecek. Bu kapsamda mevcut milletvekillerinin neredeyse 20’sinin tekrar aday gösterilmeyeceği ifade ediliyor. HDP’de aday listesiyle ilgili genel çerçeveyi tutuklu durumdaki HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın da onayladığı öğrenildi. HDP’de aday listesi üzerinde çalışmalara Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) sunulacağı saate kadar devam edileceği ifade ediliyor. 

HDP'de mevcut milletvekillerinden en fazla 10 ya da 12’sinin aday gösterilmesi beklenirken, bu isimler arasında HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın yanı sıra HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, Örgütlenmeden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Alican Önlü, Dış İlişkilerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Hişyar Özsoy, Ekonomi Komisyonu Sözcüsü Garo Paylan’ın adaylığının kesin olduğu dillendiriliyor. Partinin 27. dönem milletvekilliği listesinde Ahmet Şık, Barış Atay, Erkan Baş, Veli Saçılık gibi isimlerin olması bekleniyor.

Günün Önemli Haberleri