Haydar Baş Rusya meclisinde konuşacak

Abone ol

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş, Rusya Parlamentosu'nda konuşma daveti aldı.

Rus parlamentosu Uzmanlar Teşkilatı Başkanı Prof. Dr. Lisichkin’in aracılığıyla Rusya Parlamentosu’nda konuşma yapmak için aldığı daveti kabul ettiğini açıklayan Baş, “Ruslara tezimizin temel esaslarını anlatacağız” dedi.

Rusya Parlamentosu'nun kendilerini davet ettiğini belirten Baş, 27 Şubat'ta 'Milli Ekonomi Modeli' ile 'Milli Devlet - Sosyal Devlet' tezlerini anlatmak üzere Moskova'da olacaklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

“Milli Ekonomi Modeli’ndeki para denklemi ilk defa Rusya tarafından devreye konulmuştur” diye konuşan Prof. Dr. Haydar Baş sözlerini şöyle sürdürdü: “Biliyorsunuz para, 2. Dünya Savaşı’na kadar hazineye konulan altının karşılığı olarak basılırdı. Ama 2. dünya savaşından sonra Amerika, 'ben bunu kabul etmiyorum, benim paramı hazinenize koyacaksınız bunun karşılığında kendi milli paranızı basacaksınız' dedi. Yani 1948 yılından bu tarafa bütün dünya bilhassa kalkınmakta olan ülkeler, ABD’den borç olarak alıp kasalarına koydukları para karşılığında kendi paralarını piyasaya sürmektedir. Üstelik bu paranın faizini de ödemektedirler. Bunun çok yanlış bir metot olduğunu, ciddi bir sömürü anlamına geldiğini ilk defa bendeniz 1994 yılında Milli Ekonomi Modeli’nde (MEM) dile getirdim. Ve İstanbul kongresinde de bütün dünyaya deklere ettim" .

Rusya’nın sadece milli paraları devreye koymakla kalmayıp Milli Ekonomi Modeli’nin başka formüllerini de hayata geçirdiğini dile getiren Prof. Dr. Haydar Baş şöyle konuştu: “Prof. Dr. Minin’e kaynakların tamamen milli olduğunu ve millete ait olması gerektiğini söyledim. Devlete düşen görevin de millet-devlet ortaklığı veya buna yakın bir şekilde bu kaynakları işletmesi ve halkını da bu zenginliklerden istifade ettirmesi olduğunu izah ettim. Belki siz kendi şartlarınızda tam dediğimizi yapamayabilirsiniz ama devleti bu kaynaklarda ciddi hak sahibi yapın, çalışan halkınızı da hakikaten iyi bir kazanç sahibi yapın, diye tavsiyede bulunduk. Daha evvel kapitalist mantıkla kaynaklarını yabancılara satan Rusya, bundan sonra bütün kaynaklarını millileştirdi. Kısaca Rusya bizim modelimizin belli başlı kuralları hayata geçirmeye devam ediyor.”
Rusya’dan iki siyasi partinin kendisini Rus Parlamentosu’nda konuşma yapmak için davet ettiğini söyleyen Prof. Dr. Haydar Baş tenik ekibiyle birlikte davete icabet edeceğini açıkladı.

Günün Önemli Haberleri