Hatay bayram namazı saat kaçta 2 rekat nasıl kılınır?

Abone ol

Hatay 2017 yılı kurban bayramı namazı saatlerini Diyanet İşleri Başkanlığı belirledi. 1 Eylül 2017 cuma günü Kurban bayramı namazın kılınması ile başlayacak. Peki Hatay bayram namazı saat kaçta kılınacak sabah ezanı kaçta okunacak?

HATAY için Diyanet İşleri Başkanlığı 2017 yılının kurban bayramı namaz saatini belirledi. Hatay Kurban Bayramı Namaz Saati : 06:45 olarak açıklandı. Diyanet İşleri Başkanlığı diğer illerin bayram namazı saatlerini de listeledi. İlinizin 2017 yılı Kurban bayramı namaz saatini öğrenmek için tıklayın!

Kurban Bayramı Namazı da tıpkı Ramazan bayramı namazı gibi 2 rekat olarak kılınır. Cuma namazı farz olan kimselere, Kurban bayramı namazını kılmak da vaciptir. Bayram namazı cemaatle birlikte kılınır. Bayram namazlarında ezan okumak, ikamet getirmek yoktur. Bayram hutbesi sünnettir ve namazdan sonra okunur. 

Bayram namazına niyet ederken 'Niyet ettim vacip olan bayram namazını kılmaya, uydum hazır olan imama' denilir. Diğer namazlardan farklı olarak bayram namazlarının birinci rek'atında üç, ikinci rek'atında da üç kere olmak üzere fazladan altı tekbir alınır. Bunlara "Zevaid" tekbirleri denir.

BAYRAM NAMAZI BİRİNCİ REKATIN KILINIŞI
2 rekatlık bayram namazının birinci rekatının kılınışı ayrıntılı olarak şöyledir.  
-Cemaat düzgün sıralar halinde imamın arkasında yer alır ve "Niyet ettim Allah rızası için Ramazan yada Kurban Bayramı namazını kılmaya, uydum imama" diye niyet eder.

-İmam "Allahu Ekber" deyip ellerini yukarıya kaldırınca. Cemaat de "Allahu Ekber" diyerek ellerini yukarıya kaldırıp göbeği altına bağlar. Hem imam, hem de cemaat gizlice "Sübhaneke"yi okur. Bundan sonra üç kere tekbir alınır. Tekbirlerin alınışı şöyledir:

Birinci Tekbir: imam yüksek sesle, cemaat da onun peşinden gizlice "Allahu Ekber" diyerek (iftitah tekbirinde oldugu gibi) ellerini yukarıya kaldırıp sonra aşağıya salıverirler. Burada kısa bir süre durulur.

İkinci Tekbir: ikinci defa "Allahu Ekber" denilerek eller yukarıya kaldırılıp yine aşağıya salıverilir ve burada da birincide oldugu kadar durulur.

Üçüncü Tekbir: Sonra yine "Allahu Ekber" denilerek eller yukarıya kaldırılır ve aşağıya salıverilmeden bağlanır. Bundan sonra imam, gizlice "Euzü Besmele", açıktan Fatiha ve bir sure okur .(Cemaat bir şey okumaz, imamı dinler) Rüku ve secdeler yapılarak ayağa (ikinci rek'ata) kalkılır ve eller bağlanır.

BAYRAM NAMAZI İKİNCİ REKATIN KILINIŞI
-İmam gizlice Besmele, açıktan da Fatiha ve bir sure okur. Sure bitince imam yüksek sesle, cemaat da içinden (birinci rek'atta oldugu gibi) üç kere daha tekbir alır, üçüncü tekbirden sonra eller bağlanmadan, dördüncü tekbir ile rükua varılır, sonra da secdeler yapılarak oturulur.

- Oturuşta İmam ve cemaat, Ettehiyyatü. Allahumme salli, Allahumme barik ve Rabbena atina... duasını okuyarak önce sağa, sonra sola selam verip namazı bitirirler. Namazdan sonra hutbe okunur.

Günün Önemli Haberleri