HAS Parti'ye bunlar emir veremez

Abone ol

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, partilerine emir veremeyecek uluslararası kuruluşların ismini verdi.

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, '''Avrupa Birliği, NATO, IMF, Dünya Ticaret Örgütü Has Parti'ye emir veremez. Dışarıdan esen rüzgarlar rotamızı değiştiremez'' dedi.

Kurtulmuş, partisinin gençlik kolları tarafından bir alışveriş merkezinde düzenlenen toplantıda, bu toplantının Eskişehir'de düzenleyecekleri binlerce kişinin katıldığı miting kadar önemli olduğunu, genç insanlarla bir araya geldikleri için çok mutlu olduğunu söyledi.

Japonya'daki depremin üzüntü verici olduğunu dile getiren Kurtulmuş, Japon halkının yaralarını en kısa sürede sarmasını ümit ettiklerini belirtti.

HAS Parti'nin tüm Türkiye'yi kucaklayan bir parti olduğunu ifade eden Kurtulmuş, şöyle konuştu:

''Avrupa Birliği, NATO, IMF, Dünya Ticaret Örgütü Has Parti'ye emir veremez. Dışarıdan esen rüzgarlar rotamızı değiştiremez. Çok açık söylüyorum bu ülkenin topraklarına ayakları basmayan hiçbir çözüm Halkın Sesi Partisinin çözümü olmayacak ve ciddiye alınmayacaktır. Partimiz anti emperyalist bir partidir. Anti emperyalizm demek, sömürüye vesayete karşı olmak demektir. Bizim lügatimizde 'gavur' diye bir söz var. Gavur demek gayrimüslim demek değildir. Gavur, zulmeden, insanların ensesinde boza pişiren emperyalistlerdir. Gavur kimdir? Irak'ı işgal edip 1 buçuk milyon insanı katledendir. Anti emperyalist olmak gavura karşı olmaktır, gayrimüslime karşı olmak değildir.''

Kurtulmuş, HAS Parti'yi yüksek idealler uğruna siyaset yapan bir parti olarak tanımlayarak, şöyle devam etti:

''Bütün siyasi partiler özellikle iktidar ve ana muhalefet Türkiye'nin hiçbir meselesini ciddi bir şekilde tartışmadan sürekli kamplaşma, kutuplaşma, ötekileştirme ve hatta karşı tarafa hakaret etme üzerine siyaset yaparken, biz siyasette birleştirici, toparlayıcı ve yol gösterici bir üslupla yolumuza devam ediyoruz. Türkiye'deki 75 milyon vatandaşımız bu partinin üyesi olmaya layıktır. Partimizi Türkiye'nin geleceği olarak görüyoruz. Siyasetimizi bilgi etrafında geliştiriyor ve sorunları bu şekilde çözmeye gayret gösteriyoruz. Sorunların çözümünde evrensel düşünüyoruz. Bu ülkenin kapıları kapatılarak, dünyadan soyutlanarak sorunlar çözülemez. HAS Parti yüksek idealler uğruna siyaset yapan bir partidir. Ütopyası olmayan bir millet ve bir gençlik olmaz.''

Günün Önemli Haberleri