HAS Parti'nin AK Parti'den farkı

Abone ol

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Taha Akyol'un hazırladığı Eğrisi Doğrusu programına katıldı.

Numan Kurtulmuş, HAS Parti'nin AK Parti ile farkını açıkladı. Siyasetin uzlaşmaya dayandığını belirten Kurtulmuş, "Ama bu uzlaşma asla Türkiye'nin ve dünyanın egemenleriyle uzlaşma değildir" sözleriyle iktidarı halkı sesine kulak vermemekle eleştirdi.

Zaman gazetesi yazarı Ali Bulaç ve Birikim dergisi genel yayın yönetmeni Ömer Laçiner ile Taha Akyol'un sorularını yanıtlayan Numan Kurtulmuş, Halkın Sesi Partisi'nin hedefini ve siyasi duruşunu anlattı:

"Aslında Halkın Sesi Partisi'nin ilk planda karşılacağı en önemli sorulardan birisi de o. 'Şu ya da bu partilerden farkınız nedir?' sorusu olacak. Ben şahsen kendimizi farklılıklarımızın üzerinden tanımlamak yerine ne olduğumuzu çok kısa bir süre içerisinde zaten halkımıza çok daha açık şekilde halkımıza tanıtacağımıza inanıyorum. 

GÖMLEK ÜZERİNDEN SİYASETE KARŞI

Siyasetin gömlekler üzerinden kostümler üzerinden tanımlanmasını ben oldum olası en başından beri doğru bulmadım. Siyaset fikirler üzerinden yapılır. Paradigmalar üzerinden yapılır. Modeller üzerinden yapılır. Ve bu anlamda çok açık biçimde söylüyorum ki siyasi hayatım boyunca biriktirdiğim gelmiş olan bütün fikirlerin hepsine bugün de sahibim.

EGEMENLERLE UZLAŞMAYACAĞIZ

Siyaset nihayetinde uzlaşı meselesidir. Ama kimle uzalaşacaksınız meselesidir. AKP ile temel farkımız Halkın Sesi Partisi'nin temel farklılığı burasıdır.. Aslında biz yeni terkip oluşturmaya çalışıyoruz. Bizi bir araya getiren teme unsur uzlaşmadır. Ama bu uzlaşma asla Türkiye'nin ve dünyanın egemenleriyle uzlaşma değildir. Türkiye siyasetinde yeni bir denklem açılıyor. Yeni denklem Anayasa referandumun üzerinden işleyecektir. AK Parti yüzde 58'i taşıyamıyor. Şimdiden topu taca atmaktadır. Seçim meydanlarında bunun hesabını soracağız. "

Günün Önemli Haberleri