HAS Parti'den hükümete istihbarat eleştirisi

Abone ol

HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Cafer Güneş'ten AK Parti hükümetine sert eleştiriler...

Has Parti Genel Başkan Yardımcısı Cafer Güneş, ''O dağlık tepelere bir kişi koyup etrafı gözetlettirsek, çıplak gözle almış olduğu bilgi bile bu terör siyasetiyle uğraşan ülkelerin vereceği bilgiden her zaman için daha hayırlıdır'' dedi.

Bursa'da Ördekli Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen partisinin il divan toplantısına katılan Güneş, konuşmasında yeni anayasanın hazırlanma süreci ve terör konularına değindi.

Türkiye'nin şu anda sıkıntılı bir dönemden geçtiğini belirten Güneş, şöyle konuştu:

''Bugün Türkiye'nin çok meseleleri var. Bunların en başında 'terör' dediğimiz bir bela ile karşı karşıyayız. Bu terörü iktidarın halletmesi lazım. Siyasilerin bir araya gelerek bunu halletmesi lazım. Bir siyasi parti genel başkanı çıkıp 'bizim teröristlerle görüştüğümüzü ispatlayan şerefsizdir, namussuzdur' sözünü kullanacak, hemen arkasından ana muhalefet ve diğerleri daha şiddetli sözle cevap verecek. Bütün büyük meselelerin başlangıç noktası olarak kabul ettiğimiz dil, konuşmak ve bunun çözümü maalesef meclis içindeki partilerin bir araya gelerek bu üslupla konuşmaları mümkün değildir.''

Güneş, terör meselesinde başta yapılması gerekenlerin maalesef yıllar içerisinde yerine getirelemediğini savunarak, şunları söyledi:

''Ülke idaresinde söz sahibi olanlar, tanesine 18 milyon dolar olmak üzere 10 tane 'Heron' adı verilen İsrail insansız hava araçlarını aldı. 'İsrail'in istihbarattan vereceği bilgiyle terörle mücadele edilmez' diye biz karşı çıktık. Biz şuna emindik. İsrail, bilgileri önce kendi alıyor, sonra terör örgütüne, daha sonra bizim yetkililere veriyor. Arkasından da bu görüntülerin yetkililerin elinde olduğunu basına sızdırıyordu. Basından takip ettiğimiz de bu bilgiler zamanında gelmiş gibi, güvenlik güçlerimize 'Bu işi istismar ettiniz. Zamanında müdahale etmediniz' diyerek, kendi içimizde kavga ediyorduk. Bu araçlardan alınan bilgilerin hiçbirinin bize yaramadığını Sayın Başbakan'ın, '10 tane uçaktan 8 tanesi arızalı, İsrail'e gitti. İsrail bunları geri vermiyor. Bu ahlaki mi?' sözlerinden öğreniyoruz. Buradan yetkilileri uyarıyoruz. O dağlık tepelere bir kişi koyup etrafı gözetlettirsek, çıplak gözle almış olduğu bilgi bile bu terör siyasetiyle uğraşan ülkelerin vereceği bilgiden her zaman için daha hayırlıdır.''

Günün Önemli Haberleri