HAS Parti'de parti kalsın Numan gitsin kampanyası

Abone ol

AK Parti’den gelen 'kurumsal birleşme olmaz, bireysel katılımlar olur' açıklamaları HAS Parti’yi karıştırdı.

Popüler sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden örgütlenen HAS Partililer, “Parti kalsın istiyorsa Numan Kurtulmuş istifa edip gitsin” kampanyası başlattı.

HAS Parti’nin etkili isimlerinden Genel Başkan Yardımcıları Prof. Mehmet Bekaroğlu ve Prof. Zeki Kılıçaslan ile parti kurucuları Prof. Hayri Kırbaşoğlu, Prof. Cihangir İslam ve Prof. Cem Somel de Kurtulmuş’u istifa edip gitmeye davet eden bir mektup yayınlamaya hazırlanıyor.

Önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklanacak mektupta, Genel Başkan Kurtulmuş’a, “Siz bu partinin programını inkar edip gidiyorsunuz, dolayısıyla sizin bu partiyi kapatmaya hakkınız yok, istifa edin gidin, kalanlar partinin kaderiyle ilgili karar versinler” mesajı yer alacak.

Twitter üzerinden “Bağımsızlar Hareketi” adı altında örgütlenerek, partinin kapatılmaması için imza kampanyası başlatan HAS Partililer de şu mesajları verdiler:

HAYALİN PEŞİNDELER

“Genel merkez henüz kurucular kurulunu toplantıya bile çağırmamıştır. Çünkü Ak Parti’nin teklifi hâlâ belirsizdir. Bir ham hayalin peşindeler. Yollarımız madem ayrılıyor gelin birbirimizi kırmadan ayrılalım, Ak Parti’ye gitmek istiyorsanız HAS Parti’den istifa edin ve gidin. Bizden ‘güvenmemiz’ istenmektedir, soyut bir şey bu, ‘reel politik bizi mecbur bıraktı’ denildikten sonra neye güveneceğiz, bu olmaz. Ak Parti temsilcilerinin açık beyanlarından anlıyoruz ki, ‘kurumsal bütünleşme’ değil şahsi katılım beklenmektedir ve yine Ak Parti temsilcileri bu şahsi katılımların Ak Parti programını kabul anlamına geldiğini de açıkça ifade etmektedirler. Bu bize söylenen ‘Biz gideceğiz ve Ak Parti’yi Medeniyet Siyasetimiz çerçevesinde değiştireceğiz’ sözünün hayal olduğunu gösterir. Adil olan ve bize yakışan gidenlerin helalleşerek ayrılması, kalanların nihai kararı almasıdır.”

Bekaroğlu da, Ak Parti’den gelen “kurumsal birleşme olmaz” açıklamalarının ardından kurucular ve örgütten partinin kapatılmamasına desteğin giderek arttığını söyledi.

Günün Önemli Haberleri