HAS Parti kongrede sürpriz yapacak?

Abone ol

Yeni kurulan HAS Parti büyük kongresini 28 Kasım'da yapıyor. Peki kongre ve örgütlenme çalışması ne aşamada?

HAS Parti'nin Kongre Tertip Komitesi Başkanı Şeref Malkoç, 28 Kasım Pazar günü gerçekleştirecekleri büyük kongrede partilerine birçok belediye başkanı ve siyasetçinin katılacağını, bunlar arasında sürpriz isimlerin de olacağını açıkladı.

Malkoç, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, bir partinin seçimlere katılabilmesi için 40'ın üzerinde ilde örgütlenmesi ve büyük kongresini yapması gerektiğine işaret etti.

Genel seçimlerin gelecek yıl, 5 ya da 12 Haziran tarihlerinde yapılacağını tahmin ettiklerini ifade eden Malkoç, bu doğrultuda 55 ilde teşkilatlanma çalışmalarını ve kongre hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi.

KONGRE İZ BIRAKACAK

Malkoç, kongre için internet üzerinden 1 milyon kişiye davetiye gönderdiklerini, ulusal medyanın yanı sıra onlarca yerel gazete, televizyon ve radyo üzerinden duyuru yaptıklarını anlattı.

Kongre masraflarının kurucular kurulu üyelerinin bağışlarıyla karşılanacağına dikkati çeken Malkoç, ''Türk siyasi tarihinde iz bırakacak bir kongre olacak'' dedi.

SÜRPRİZ İSİMLER OLACAK

Malkoç, konuşmasının ardından, bir gazetecinin ''Kongrede partinize yeni katılımlar, sürpriz isimler olacak mı?'' sorusuna, ''Kongrede, birçok belediye başkanı ve siyasetçi partimize katılacak, sürpriz isimler de olacak'' yanıtını verdi.

Günün Önemli Haberleri