Has Parti Erdoğan'ın teklifini konuştu!

Abone ol

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Başbakan Erdoğan ile yaptığı görüşmeye ilişkin sorularını yanıtladı.

AK PARTİ dün resmen teklifi iletmişti. Başbakan Erdoğan, Numan Kurtulmuş ile yaptığı görüşmede HAS Parti'nin saflarına katılmasını önermişti. HAS Parti işte bu resmi teklifi görüşmek için toplandı.

Toplantı sonrası Numan Kurtulmuş, ''Süreç, bugün itibarıyla resmi olarak partilerin kurullarında görüşülecek ve belli bir noktaya geleceğini tahmin ediyoruz'' dedi.

Kurtulmuş, parti genel merkezine gelişinde, basın mensuplarının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşme ve bundan sonraki sürece ilişkin sorularını yanıtladı.

Görüşmede, Başbakan Erdoğan'ın HAS Parti'ye davet yaptığını hatırlatan Kurtulmuş, şöyle devam etti:

''Kendisi ilgili kurullarında bu konuyu görüşecek, gündeme getirecek. Bizler de gayet olumlu geçen bu görüşmede elde ettiklerimizi, bilgilerimizi, partimizin ilgili kurullarında, Merkez Yürütme Kurulu'nda ve Genel İdare Kurulu'nda konuşacağız. Dolayısıyla süreç, bu çerçevede, bugün itibarıyla resmi olarak partilerin kurullarında görüşülecek ve belli bir noktaya geleceğini tahmin ediyoruz.''

''Ne kadar sürer bu süreç'' sorusu üzerine de Kurtulmuş, ''Bunu tabii bilmiyorum. Nezaket içerisinde mümkün olan en kısa süre içerisinde bunların gerçekleşmesi eşyanın tabiatına uygun olandır'' dedi.

HAS Parti'nin Türkiye'nin siyasetinde, üslubu, siyaset tarzı, ortaya koyduğu fikirleri, seçim beyannamesi, projeleri ve programlarıyla siyasi çevreler ve Türkiye kamuoyu tarafından ilgiyle takip edildiğini ifade eden Kurtulmuş, şöyle konuştu:

''Zaten bu haberin ortaya çıkmasıyla birlikte kamuoyundaki takip ve ilgi de HAS Parti'nin önemini ortaya koyuyor. Bizlerin, ne Numan Kurtulmuş'un, ne arkadaşlarının makam, mevki, şu ya da bu yerde olmak gibi herhangi bir derdi bugüne kadar olmamıştır, bundan sonra da asla olmayacaktır. Bizim meselemiz yeni Türkiye'nin inşa edilmesinde, millet egemenliğinin bütünüyle sağlanmasında, Türkiye'de gerçekten bu milleti daha ileriye götürecek adımlarda, bir bütünleşme süreci içerisinde katkı sunabilir miyiz? Fikirlerimizle, ilkelerimizle bunları ortaya koyacağız. İnşallah en kısa süre içerisinde bu süreçlerde belli bir noktaya gelineceğini tahmin ediyorum.''

"GENEL BİR ÇERÇEVEDE GÖRÜŞTÜK"

Görüşmede, geçiş durumuna ilişkin ayrıntıların ele alınıp alınmadığının sorulması üzerine de Kurtulmuş, ''Bunların teferruatını vermiyoruz. Zaten bugünkü görüşme bir genel çerçeveydi. Bu genel çerçeve üzerinde konuşuldu. Mutabık kalınan nokta budur. Her iki parti de bunu kendi merkez yürütme kurullarında, AK Parti'nin MKYK, bizim de biliyorsunuz Genel İdare Kurulu şeklinde isimlendirdiğimiz yetkili organlarda bu konu konuşulacak ve belli bir noktaya gelinecek'' değerlendirmesinde bulundu.

''Yeniden görüşmeniz söz konusu olacak mı?'' sorusunu da Kurtulmuş, ''Tabii ki süreç ilerlediği takdirde bir araya gelinecek'' diye yanıtladı.

Kurtulmuş, açıklamalarının ardından başkanlık ettiği Merkez Yürütme Kurulu toplantısına geçti.

HAS PARTİ'DEN KARAR AÇIKLAMASI

Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada da şöyle denildi:

''Merkez Yürütme Kurulumuz toplanmış ve Sayın Genel Başkanımız süreçle ilgili detayları kendileriyle paylaşmıştır. Gelinen nokta itibarıyla konu değerlendirilmiş ve konunun il başkanlarımız ve Genel İdare Kurulu ile paylaşılması uygun bulunmuştur''

Günün Önemli Haberleri