Hababam Sınıfı Müzesi açılışında Başkan Türel’den sürpriz

Abone ol

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez Belediyesi’nin Hababam Sınıfı Müzesinin açılışında davetlilere ve filmin konuk oyuncularına sürpriz yaptı.

Piyanonun başına geçen Başkan Türel, Hababam Sınıfının unutulmayan efsane müziklerini çaldı. Başkan Türel’in çaldığı şarkılarla duygulanan konuklar, hayat bayram olsa parçasını hep bir ağızdan seslendirerek eski günleri yâd etti. 

Türk sinemasının efsane filmi Hababam Sınıfı’nın unutulmaz oyuncularının silikon heykellerinin yer aldığı ‘Hababam Sınıfı Müzesi’ Kepez Belediyesi tarafından açıldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in ve Hababam Sınıfı filminin 65 yaş üstü 10 oyuncusunun da katıldığı açılışta kimi zaman duygusal kimi zaman da eğlenceli anlar yaşandı. 

Başkan Türel açılışta yaptığı konuşmada, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye teşekkür etti. Hababam Sınıfı Müzesi’nin içerisinde unutulmaz filmin oyuncularını bir arada görünce onur duyarak duygulandığını belirten Başkan Türel, “Bizler kültürümüze, sanatımıza vermiş olduğumuz değer ve önemle yükselen, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi kültürün ve sanatın toplumun kılcal damarları olduğunu idrak eden bir anlayışla hizmetlerimizi yürütüyoruz. Ve buna göre çalışıyoruz” dedi.

Beş nesil büyüdü

Hababam Sınıfı’nı beş neslin seyrettiğini anlatan Başkan Türel, “ Bundan sonra 15, 25 nesil daha Hababam Sınıfı filmi ile büyüyecekse bu Türk Sineması’nda ne kadar önemli bir yeri olduğunun en güzel göstergesi. Tabi ki Hababam Sınıfı’nın Türk sinemasının unutulmaz eserenlerinden birisi haline gelmesindeki en önemli neden bu filmin içerisinde Türk toplumunun her kesiminden insanın kendine ait bir şeyler bulmasıdır. Bu film bir taraftan düşündürüyorken bir taraftan güldüren ama hayatın acı gerçeklerini de çok iyi anlatan muhteşem bir eser.  Ve 1-2-3 arka arkaya adeta bir dizi haline gelmiş bir eser. O yüzden bugün bu muhteşem eserin oyucularıyla o filmin çekilmiş olduğu birebir aynı sınıfta, aynı ortamda bir araya gelmek gerçekten benim için çok farklı bir duygu seli oluşturdu” şeklinde konuştu. 

Türel’e yoğun alkış

Bütün Antalyalıları Hababam Sınıfı Müzesi’ni mutlaka ziyaret etmeye davet eden Başkan Türel, açılış sırasında konuklara bir de sürpriz yaptı. Piyanonun başına geçen Başkan Türel, hafızalardan silinmeyen Hababam sınıfının jenerik müziğini yoğun istek üzerine iki kez çaldı. Başkan Türel, konukları duygulandırdı. “Ah bu hayat çekilmez” parçası ile davetlileri 50 yıl öncesine götüren Başkan Türel, keyifli bir an yaşattı. Başkan Türel’in çaldığı nadide eseri Hababam sınıfı oyuncuları ve davetliler hep bir ağızdan seslendirdi. Ünlü sanatçı Melih Kibarı da anan Başkan Türel, konuklardan yoğun alkış aldı. 

Bu müze bir başka

Hababam Sınıfı Müzesinde Münir Özkul, Kemal Sunal, Tarık Akan, Adile Naşit, Halit Akçatepe’nin slikon heykelleri, sıraların üzerinde de Hababam Sınıfı Yazarı Rıfat Ilgaz, Yönetmen Ertem Eğilmez ve bazı oyuncuların fotoğrafı bulunuyor.

Günün Önemli Haberleri