Ha 5 general ha Tayyip Erdoğan

Abone ol

Anayasa değişikliği teklifi tartışmalarına katılan DSP Genel Başkanı Masum Türker'den ilginç bir tespit..

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Anayasa değişikliği çalışmalarını eleştirerek, ''Sivil bir askeri anayasa yapıyorlar'' dedi.

Türker, partisinin Donatım Düğün Salonu'nda düzenlediği Sakarya İl Başkanlığı Kongresi'nde yaptığı konuşmada Anayasa değişikliği çalışmalarına ilişkin görüşlerini dile getirdi.

Türkiye'de ana gündem maddesini Anayasa değişikliğinin oluşturduğunu kaydeden Türker, bugün yaşanan ortam ile 1981 ihtilali sonrasında yaşanan ortamın birbirinden hiçbir farkı bulunmadığını ileri sürdü.

Anayasa değişikliğinin uzlaşarak hazırlanmadığını savunan Türker, Anayasa'nın tartışılmaması gereken, toplumsal bir sözleşme ve birlikte yaşama belgesi olduğunu ifade etti.

Sözleşmelerin tek taraflı hazırlanamayacağını belirten Türker, şunları söyledi:

''Bir toplumsal sözleşme olan anayasalar tek bir partinin kafasından çıkmışsa ve ödün verilmiyorsa hele hele bu Anayasa'da yargı kuşatılıp, Türkiye'de kuvvetler ayrılığı kuvvetler bütünlüğüne dönüştürülecekse bunun manası ne demektir? Başkanlık sistemi de dillendiriliyorsa Türkiye ileride tek adam dönemine girecektir. Osmanlı dönemindeki hanedan dönemine dönecektir.

'Biz askeri Anayasa'yı değiştirmek istiyoruz' diyorlar ama sivil bir askeri anayasa yapıyorlar. Neden? Çünkü ha beş tane general oturmuş bir Anayasa'yı onaylamış, ha Tayyip Erdoğan bir Anayasa onaylamış. Birbirlerinden farkı yok ki. İddia ediyoruz hükümet uzlaşmazsa bu Anayasa'nın tamamı 330'un altında kalacak, kendi adamları bile oy vermeyecek. Oy verirse de bunları halka götürdüğümüz zaman halka anlatacağız, ne olduğunu, ne bittiğini.''

Günün Önemli Haberleri