Gürsel Tekin meydan okudu mütevazi davranmayacağım

Abone ol

Gürsel Tekin CHP İstanbul adayı olmayı çok istiyor ama Ekrem İmamoğlu kesinleşti gibi. Umudunu yitirmeyen Gürsel Tekin, "Yani çok mütevazi davranmayacağım. İstanbul'u benden daha iyi bilen bir siyasetçinin olduğuna da inanmıyorum" dedi.

CHP İstanbul adayı son dakika sürprizi olmazsa Ekrem İmamoğlu olacak. Adaylardan Gürsel Tekin'in devre dışı kaldığı konuşuluyor. Kılıçaroğlu'nun İmamoğlu ile görüşmesinin ardından gözler, uzun süredir İstanbul adaylığı için çalışan isimlerden İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'e çevrildi.

Kılıçdaroğlu'na kırgın olduğu iddia edildi
CHP yönetimine kırgın olduğu kulislere yansıdı. "Uysalım ama koyun değilim" sitemi çok konuşuldu. Geçtiğimiz çarşamba günü Kılıçdaroğlu ile yemekte biraraya gelerek, İstanbul'a talip olduğunu bir kez daha iletti. Gürsel Tekin, BBC Türkçe'nin sorularını yanıtladı.

"Mütevazi davranmayacağım"
2014'deki seçimlerde bütün itirazlarımda keşke haksız çıkmasaydım ama maalesef itirazlarımın tamamında haklı çıktım. Umut ederim ki 2014'de yapılan bu hatanın aynısının 2019'da yapılmaz, ben bunun için çaba sarfediyorum. Bu çabam ciddiye alınır, alınmaz, bilemiyorum. Ama ben bu çabamı sonuna kadar sürdüreceğim. Yani çok mütevazi davranmayacağım. İstanbul'u benden daha iyi bilen bir siyasetçinin olduğuna da inanmıyorum.

"Çalışmalarım sürecek"
Benim (adaylık) çalışmalarım devam ediyor, resmi olarak aday açıklanana kadar da devam edecek. Hangi arkadaşımıza görev verilir bilemem ama ben başarılı olmasını isterim.

"Yıldırım'ın adaylığının nedeni benim"
Aslında AKP, Gürsel Tekin'in karşısına Binali Yıldırım'ı konumlandırdı. O nedenle Binali Yıldırım'ın aday olarak çıkış sebebi Gürsel Tekin'dir. Çünkü, kendilerini muhafazakar olarak olarak tanımlayan kesimlerin çok rahatlıkla Gürsel Tekin isminde birarada olabileceğin görüyorum. Çünkü İstanbul'da yaşayan insanların derdi kederi aynı. Fikirtepe'de kafasına evi yıkılan perişan olan Bingöllü de Rizeli de Gümüşhaneli kardeşim de var, onun için farketmiyor, yoksulun kaderi aynıdır."

Günün Önemli Haberleri