Gülafer Yazıcıoğlu'ndan hükümete tepki

Abone ol

Muhsin Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, kazanın aydınlatılmamasından hükümeti sorumlu tuttu.

Yazıcıoğlu, “5 yıllık süreçte adam gibi bir muhatap bulamadık. Türkiye Cumhuriyeti'nde kişiye, zamana, duruma göre değişen bir adalet sistemi varmış. Biz, bu adaleti kendimiz için de istemedik; Türkiye için istedik. Ama siz üzerini örttükçe örtmeye çalıştınız. Önce karla örttünüz, sonra da farklı şekillerde örtmeye çalıştınız.” dedi.

2009 yılında helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybeden BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu ile beraberindekiler için Sivas’ta anma programı düzenlendi. Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

HÜKÜMETİ SERT SÖZLERLE ELEŞTİRDİ

Muhsin Yazıcıoğlu ile ilgili slayt gösterisinin ardından anma programı için Sivas’a gelen Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, helikopterin düşmesinin üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen aydınlatılamamasından dolayı hükümeti sorumlu tuttu.

Konuşmasında 5 yıl geçmesine rağmen kimseye dertlerini anlatamamaktan yakınan Yazıcıoğlu, “Hiç kimse bizi anlamak istemedi. Bu 5 yıllık süre içinde hukuk içerisinde kalarak, hukuku çiğnemek istemedik. Ülkemizde dirlik düzen olsun, huzur olsun, kardeşlerimiz karşı karşıya gelmesin diye çaba sarf etmemize rağmen bu çabamızı kimse görmek istemedi. Buradan Türkiye'yi yönetenlere sesleniyorum; Sizler canınızın istediği zaman her şeyi nasıl yaptığınızı gözümüze soka soka gösterdiniz. Görüyoruz ki 17 Aralık'tan sonra sizlerin canı acıdığı zaman neler yapıyormuşsunuz, nelere kadirmişsiniz. 5 yıllık süreçte 12 tane çocuğun gözyaşlarını ve bizlerin dertlerini bir nebze olsun telafi etme yoluna gitmediniz.” şeklinde konuştu.

“VATANDAŞIN CANI ACIDIĞI ZAMAN NEREDEYDİNİZ?”

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, '17 Aralık sonrası yasaları çiğneyen ve yasalara aykırı hareket edenlerle ilgili gereği yapılacaktır.' dediğini aktaran Yazıcıoğlu, şöyle devam etti:
“Peki ben de buradan söylüyorum; 5 yıl önce yasaları çiğneyen Sayın Ulaştırma Bakanı ve bürokratlarınızla ilgili ne yaptınız? Çok kızgınım ve üzgünüm. Aynı zamanda bir din kardeşi olarak gördüğüm insanlara son derece kırgınım. Bu 5 yıllık süreçte sizin canınız acıdığı zaman yasaları çiğneyenlere nasıl muamele ediyorsanız bize gelince yasaları çiğneyenlere neden aynı muameleyi reva görmediniz? İlla sizin canınızın acıması mı gerekiyor? Vatandaşın canı acıdığı zaman neredeydiniz?”

“ÜZERİNİ ÖRTMEYE ÇALIŞTINIZ”

“Muhsin Yazıcıoğlu size gerçek manada kardeşlik yapmıştı. Ama siz, Muhsin Yazıcıoğlu’na kardeşlik yapmadınız, yapmamaya da devam ediyorsunuz.” diyen Gülefer Yazıcıoğlu, “5 yıllık süreçte adam gibi bir muhatap bulamadık. Ülkem adına çok üzgünüm ama şunu gördüm ki Türkiye Cumhuriyeti'nde kişiye, zamana, duruma göre değişen bir adalet sistemi varmış. Biz, bu adaleti kendimiz için de istemedik; Türkiye için istedik. Türkiye'de bir daha böyle vahim olaylar gerçekleşmesin diye istedik. Ama siz üzerini örttükçe örmeye çalıştınız. Önce karla örttünüz, sonra da farklı şekillerde örtmeye çalıştınız. Önce karla örttünüz, sonra farklı şekilde örtmeye çalıştınız.” ifadesini kullandı.

"SUSTUKÇA BİZİ APTAL MI SANDINIZ?"

Bazılarının ‘Ölüler üzerinden siyaset yapmayın’ dediğini kaydeden Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, “Ne kadar acı... Hak aramak şimdi siyaset mi oldu? Siz nasıl hakkınızı arıyorsanız, biz de hakkımızı arıyoruz. Bizi sustukça aptal mı zannediyorlar? Biz aptal falan değiliz. Karşınızda aptal insanlar var zannetmeyin. Biz, ülkede dirlik ve düzenin, huzurun olmasından yana çaba sarf ediyoruz. Kimseyi kışkırtmıyoruz, kimseyi birbirine düşürmeye, kimsenin arasına nifak tohumu sokmaya çalışmıyoruz. Çalışsaydık, bunu helikopterin düştüğü andan itibaren yapardık.” dedi.

"MUHSİN YAZICIOĞLU'NUN YAPTIĞI KARDEŞLİĞİ BEKLİYORUZ"

Muhsin Yazıcıoğlu’nun yaptığı kardeşliğin aynısını istediğini belirten Gülefer Yazıcıoğlu, “Bu ülkeyi yönetenlere buradan tekrar sesleniyorum; Koca 5 yıl geçti, kardeşim demekle kardeş olunmuyor. Seçimden seçime hatırlanan kardeşliği asla kabul etmiyorum. Buradan bir an önce Muhsin Yazıcıoğlu'nun size yaptığı kardeşliğin aynısını sizden bekliyorum. Sizler, onun nasıl kardeşlik yaptığını benden çok daha iyi biliyorsunuz. Sizler dile getiriyorsunuz bunu. Onun için de Muhsin Yazıcıoğlu'nun yaptığı din kardeşliğinin aynısını tezce, hiç gecikmeden bir an önce teslim edin lütfen." diye konuştu.

Yazıcıoğlu, Muhsin Yazıcıoğlu'nun yol arkadaşlarının seçime girdiğini, kendilerine yakışanın da onların yanında olarak destek vermek olduğunu dile getirdi.

Günün Önemli Haberleri