Google sürekli takipte! Gizlilik ayarlarınızı değiştirseniz bile...

Abone ol

ABD 'li dev teknoloji şirketi Google 'ın, istenmediği açıkça belirtildiği durumlarda bile kullanıcıların anlık nerede olduklarıyla ilgili bilgi topladığı ortaya çıktı. Google ise yaptığı açıklama ile konuya açıklık getirdi.

ABD 'li teknoloji şirketi Google'ın, açıkça aksi belirtildiği durumlarda bile kullanıcılarının hareketlerini takip ettiği belirtildi. Associated Press (AP) tarafından ortaya çıkarılan bilgilere göre, Android cihazlarda ve iPhone'larda Google hizmetlerini kullananların, gizlilik ayarlarını değiştirmiş olsalar bile gün içinde bulundukları yerlerin kaydedilebildiği saptandı.

Çalışmada, cihazlarda "konum geçmişi" özelliği etkinleştirilmediğinde dahi bazı Google uygulamalarının otomatik olarak konum verilerini kaydettiği belirlendi. Google'ın, haritalar uygulaması açıldığında konum verilerini depoladığı ve günlük hava durumu güncellemelerinde de otomatik olarak kişilerin bulunduğu yeri tam olarak belirlediği kaydedildi.

GOOGLE'DAN AÇIKLAMA
Konuya ilişkin Google'dan internethaber.com sitesine gelen açıklamada ise şu bilgiler verildi:

-“Coğrafi bilgiler, kullanıcılar ürünlerimizle etkileşimde bulunduğunda onlara yerel arama sonuçları ve trafik durum tahminleri gibi yararlı hizmetler sunmamıza yardımcı olur. Google'ın kullanıcıların deneyimini iyileştirmek için konumu kullanabileceği Konum Geçmişi, Web ve Uygulama Etkinliği ve cihaz düzeyinde Konum Servisleri dahil birkaç farklı yol vardır. Bu araçlar için açık tanımlamalar sunuyor, ayrıca kullanıcıların bu araçları diledikleri zaman açıp kapatmaları ya da geçmiş bilgilerini silebilmeleri için güçlü denetim özellikleri sağlıyoruz. ”

Günün Önemli Haberleri