Gönül'ün sözleri Kurtulmuş'un dilinde

Abone ol

Wikileaks'in yayımladığı belgeler HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un gündeminde.

Vecdi Gönül'ün helikopter ihalesiyle ilgili Wikileaks'te yer alan sözleri, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un gündeminde.

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Wikileaks belgelerindeki  Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün helikopter alım ihalesiyle ilgili ABD Savunma Bakanı Robert Gates'e ''Skorsky'nin kazanmak için iyi bir şansa sahip olduğuna inanıyorum'' dediği iddiasına ilişkin, ''Milli Savunma Bakanı'nı ve hükümeti derhal kamuoyunu doyurucu bir açıklama yapmaya davet ediyoruz'' diye konuştu.

Kurtulmuş, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında dünyada tartışma konusu olan Wikileaks belgelerinin üstünün Türkiye'de bilinçli bir şekilde örtülmeye çalışıldığını savundu.

Savunma Sanayi İcra Komitesi'nin 15 Aralık 2010 tarihinde yapılan toplantısında Türkiye'deki çok amaçlı helikopter alım projesinin ertelendiğini anımsatan Kurtulmuş, bu projeyle ilgili olarak Wikileaks belgelerinde yer alan iddialara değindi.  

İHSASI REY DEĞİL Mİ? 

Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu helikopter alım ihalesinde 2 firmanın finale kaldığı noktaya gelinmişti. Bu firmalardan biri ABD, diğeri ise İtalyan firması idi. Ancak 6 Şubat 2010'da ABD Savunma Bakanı Gates ile Türkiye'nin Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün yaptığı konuşmanın tutanaklarını içeren ve gizli ibareli ABD Dışişleri belgesinde, helikopter ihalesi ile ilgili bir takım görüşler ortaya koyuluyor. Sayın Vecdi Gönül bu ihaleyle ilgili Sayın Gates'e 'Skorsky'nin kazanmak için iyi bir şansa sahip olduğuna inanıyorum' demiştir. ABD firmasının bu ihaleyi almaya yakın ve yatkın olduğu şeklindeki kanaat doğru mudur? Eğer bu kanaat Sayın Gönül tarafından gündeme getirilmişse bu ihale öncesinde ihsası rey anlamına gelmekte değil midir?

Her demokratik ülkede, son derece önemli bir konuda meydana gelen bu türden bir skandal, bakanların istifa sebebidir. Milli Savunma Bakanı'nı ve hükümeti derhal kamuoyunu doyurucu bir açıklama yapmaya davet ediyoruz. Biz bu ihaleye fesat karıştı demiyoruz ama Wikileaks karıştı diyoruz.'

Günün Önemli Haberleri