Göğüs sarkmasına bitkisel çözümler nelerdir?

Abone ol

Siz de göğüs sarkmasının sebeplerini merak ediyorsanız ve bu soruna doğal bir çözüm yolu arıyorsanız elmaelma.com'un bu haberi tam da sizi ilgilendiriyor demektir!

Göğüs sarkması neden olur, göğüs sarkması nasıl önlenir, göğüs sarkmasını engellemek için yapılabilecek egzersizler nelerdir, göğüs sarkmasını engelleyen bitkisel yöntemler nelerdir? Bir nevi kadınlar için en önemli organlarından birisi de göğüsleridir. Kadınlar dik ve dolgun göğüslere sahip olmak ister çoğu zaman. Hem estetik açıdan hem emzirme sürecinde ihtiyaç duyduğumuzdan bu organımız bizim için oldukça önemlidir. Gerek genetik faktörler olsun gerek dış etkenler olsun oluşan deformasyonlar sonucu göğüslerde sarkma meydana gelebilir. Tüm bu sorunların bitkisel çözüm yöntemleri  elmaelma.com'da...

                                                                                                                        
GÖĞÜSLER NEDEN SARKAR? 

Birçok faktör göğüslerinizin sarkmasına neden oluşturabilir. Bunların başında ilerleyen yaşımız gelir elbette. Özellikle de iri göğüslere sahipseniz göğüs sarkması sizler için çok daha etkili olacaktır.

Aşırı kilo alıp vermek de göğüslerinizin sarkmasına sebep olacağı gibi vücudunuzun diğer kısımlarında da sarkmalar meydana gelebilir. Kilo alımı ile birlikte gerilen cilt, kilo verilmesi sonucunda özellikle göğüslerde deformasyona neden olur.
Yaşın ilerlemesi, vücuttaki hormonlarda değişikliğe sebep olduğu için, göğüs dokusunda azalmalar söz konusu olur ve böylece göğüslerde sarkmalar görülür.
Emzirme nedeniyle göğüsteki süt kanalları dolar ve boşalır. Süt kanallarını dolması ile gerilen cilt, emzirme sonucunda boşalır. Düzenli olarak devam eden süreç nedeniyle de göğüslerde sarkma görülür. Kalıtsal etkenler, erken yaşta göğüs sarkmasının en önemli nedenidir.     

 Okuduğunuz üzere birçok etken göğüslerinizin sarkmasına sebebiyet veriyor olabilir. Fakat uygulayacağınız basit yöntemlerle hem göğüslerinizin sarkmasını önleyebilir hem de sarkmış olan göğüslerinizi tedavi edebilirsiniz. Göğüslerde oluşan ya da oluşacak olan sarkmalar, kasların çalıştırılmasıyla engellenebilir. 

                                                                                                                                 GÖĞSÜMDE SARKMA OLUP OLMADIĞINI NASIL ANLAYABİLİRİM?

Evde yapılabilecek çok basit bir test sayesinde göğüslerde sarkmanın olup olmadığını anlayabilirsiniz. Klasik yöntemin adı kalem tekniğidir. Alınan bir kalem göğüs altına konulur ve bırakılır. Eğer kalem düşmezse ne yazık ki göğüs sarkması başlamış demektir. Şayet kalem göğüs altında durmaz ve yere düşerse, göğüslerde sarkma söz konusu değildir.                                                                                                                                                                                                                              Eğer bu basit testin sonucu negatifse kendimizi asla üzmüyoruz hanımlar!Evde uygulayabileceğimiz birkaç basit yöntemle göğüslerimizdeki sarkamyı önleyebilir ve tedavi edebiliriz.

                                                                                                                                                                                                                                                                  GÖĞÜS SARKMASINI ENGELLEMENİN DOĞAL YOLLARI NELERDİR?

Soğuk sıcak duş: Duş sırasında kısa aralıklarla sıcak ve soğuk su ile göğüslere duş aldırılması, kan dolaşımını hızlandırır. Böylece cilt gerginleşir. Bu sıcak ve soğuk duş alışkanlık haline getirilirse, yaşlanma ya da yerçekimi nedeniyle oluşabilecek göğüs sarkma riski azaltılabilir.

Etkili egzersizler: Düzenli tekrarlanacak egzersizler, göğüs sarkmasını engellemede etkili olur. Egzersizler sayesinde göğüs bölgesinde bulunan bağ dokuları güçlenir. Her gün belli sayıda egzersizlerin tekrar edilmesi, göğüs sarkmalarını engelleyebilir.

Doğru sütyen seçimi: Sütyen göğüs deformesini engelleyen en önemli unsurdur. Fakat burada doğru sutyen seçimi ve faaliyetlere uygun olarak sutyen giyilmesi deformeleri engelleyecektir. Spor yaparken, özel olarak üretilen sporcu sütyenleri kullanılmalıdır. Elastikiyeti bozulmuş sutyenler kesinlikle kullanılmamalıdır. Çünkü yerçekimine karşı göğüsleri sutyenler korur. Ayrıca sutyen seçiminde, doğru beden tercih edilmelidir. Küçük ya da büyük beden sütyenler giyilmemelidir.

Göğüslere masaj yapılmalı: Göğüslere yapılan masajlar sayesinde göğüs sarkmaları engellenebilir. Masaj sırasında uygun krem ya da yağlar kullanılmalı, cilt sağlığı korunmalıdır. Avuç ile göğüsleri kavrayarak, yukarı doğru çekip, bırakılması şeklinde yapılan düzenli masaj birkaç uygulama sonucu etkilerini göstermeye başlayacaktır.

Egzersiz yapmak şart: Göğüs sarkmasını engellemek için en önemli hareket şınav çekmektir. Başlangıçta oldukça zorlanılabilecek bir hareket olmasına rağmen, düzenli uygulama ile birkaç gün içerisinde rahatlıkla yapılabilir hale gelinebilir. Şınav hareketi ile, göğüs kasları harekete geçer ve göğüs sarkması ortadan kalkar. Aynı zamanda düzenli yapılan hareket sayesinde bel yağlarında da erime söz konusu olacaktır.                                                                                           

Tüm bu doğal yöntemlerin yanı sıra bir sonuç alamazsanız yahut uğraşmak istemeseniz elbette sizler için de bir yöntem var hanımlar:  ESTETİK! 

Teknolojiden destek alınmalı: Göğüslerin bakımı içinde teknolojiden farklı konular ile ilgili destek alınabilir. Göğüslerde sarkmaların engellenmesi için;  göğüslerin toparlanması, doku yenilenmesi, cilt elastikiyetinin sağlanması amacıyla doktorlar ve güzellik uzmanlarından destek alınabilir.

Kaynak: elmaelma.com

Günün Önemli Haberleri