Gebelikte meme ultrasonu ve röntgen çekimi zararlı mı?

Abone ol

Kadınlarda en sık rastlanan kanser türlerinin başında gelen meme kanseri genel kanının aksine hamilelik döneminde de ortaya çıkabiliyor. Özellikle bebek sahibi olma yaşının yükselmesiyle hamileyken meme kanseri görülme oranı da arttı. Op. Dr. Ekin Fatma Fettahoğlu Ünlüer cevapla.tv'nin sorularını yanıtladı.

Anne adaylarının kafasını en çok kurcalayan konulardan biri hamilelik takibi sırasında yapılan ultrasonu ve röntgenin kadar güvenli olduğu. Op. Dr. Ekin Fatma Fettahoğlu Ünlüer cevapla.tv'nin sorularını yanıtladı. 

Özellikle ciddi meme rahatsızlıklarının gittikçe daha küçük yaşta görülmeye başlaması sebebiyle meme ultrasonografisi gün geçtikçe daha sık kullandığımız bir yöntemdir. Radyasyon içermemesi sebebiyle istenen sıklıkta kadınlarda, erkeklerde, hamilelerde ve hatta emzirenlerde yaygın olarak kullanılabilmektedir. Hasta yatar pozisyonda iken bir jel sürülerek memeler ve koltuk altları dikkatli bir şekilde incelenir. Hiç bir ağrı vermez ve radyasyon içermez. Yan etkisi olmamakla beraber hiç düşünülmeden meme ultrasonografisi yapılmasında fayda bulunmaktadır.

Günün Önemli Haberleri