Gazetelerin kararı kime darbe vuracak? Hadi Özışık açıkladı

Abone ol

İnternethaber Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık, gazetelerin haberlerini ve köşe yazılarını sabah 08.30'a kadar internet sitelerine vermeme kararını değerlendirdi. Özışık, bu kararın yazılı medyaya nasıl darbe vuracağını ayrıntılarıyla anlattı.

12 Kasım'dan bu yana okurlar, gazete yazarlarını web veya mobilden istediği saatte okuyamıyor. Turkuvaz ile Demirören Grubu'nun anlaşması doğrultusunda, sevdiği yazarı daha erken okumak istiyorsa, sabah bayiye gidip gazete alacak. Gazete almak istemeyen de saatin 8.30 olmasını beklemek zorunda...

Tartışılan kararı İnternethaber Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık, kendi Youtube kanalında değerlendirdi. Gazetelerin bayiden gidip alınıp okunmasını çağdışı bulduğunu söyleyen Özışık, konuşmasına şöyle devam etti:

"BU İŞ SİZE ZARAR VERECEK"
"Mesela muhalif gazete Sözcü niye böyle bir karar almıyor? Yılmaz Özdil niye milyonlara ulaştırılıyor? Yazıları haberleştiriliyor, her yere yazıları ulaştırılıyor. Seçim dönemindeyiz. Sizin fikirlerin herkese ulaştırılması lazım. Hayati önem taşıyan bir seçim var. Siz yazarların fikirlerini sadece kendinize saklıyorsunuz. Sadece bayide olsun diyorsunuz. Bayide olacak iş mi? Bu işin böyle bir zamanda olması bana göre doğru değil. Bu iş bize değil size zarar verecek. "

"OKUYUCUYU KÜSTÜRÜYORSUNUZ"
"Bu işin uzun süre sürdürülebilirliği yok" diyen Özışık, "Trafik konusunda kayıp yaşadığınız zaman, okuyucuyu küstürdüğünüz vakit bir daha tekrar geri getirmeniz mümkün olmayacak. Dolayısıyla bir tarafı düzelteyim derken öbür tarafı yıkıyorsunuz haberiniz olsun" diye uyardı.

Günün Önemli Haberleri