Gandi'ye küsen DSP'ye mi gidiyor?

Abone ol

Gandi'ye küsen DSP'ye mi gidiyor?

DSP Genel Başkanı Masum Türker, CHP'nin Hakkari'de 'özerklik' kavramanı savunmasıyla federal yapıya geçişe hazır olduğunu ortaya koyduğunu belirterek, bu açıklamanın ardından sol seçmenin DSP'ye yöneldiğini söyledi.

Mersin'den sonra Adana'ya gelen Masum Türker, kentin girişinde partililer tarafından karşılandı. Parti otobüsüyle kent merkezinde dolaşıp halkı selamlayan Türker, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Şu ana kadar 50'ye yakın kent gezdiklerini belirten Türker, halkın bakışına göre baraj sorunu yaşamayacaklarını savundu. Kararsızların DSP'ye yöneldiğini kaydeden Türker, şöyle konuştu:

"Yüzde 12-14 arası gidip gelen bir oyumuz var, bunu biliyoruz. Zaten bunun böyle olduğunu son iki gündür telaşa kapılan bazı partilere yakın gazetelerin, 'Miting yaptı, 4-5 kişi katıldı' demesinden anlıyoruz. Biz bu seçim kampanyasında hiç miting planlamadık. Vatandaşın ayağına gittik. Şu anda Türkiye'de kararsızlar, karar verebilmek için yeni bir parti, yeni bir lider arayışı içindeler. Bu partide DSP'dir"

Kararsızlar bir konuda kararlı olduğunu ifade eden Türker, "Onlar AKP, CHP ve MHP'ye oy vermemekte kararlılar. Bunlar, bu partilerin dışında, 'Acaba hangi parti olacak?' konusunda kararsız. Kararsızlara da tüm propagandamızı ulaşmaya yönelik olarak yapıyoruz. Bizim aniden çıkışımız, deneyim ve birikimimiz etkili oldu." dedi.

KILIÇDAROĞLU'NA KIZAN SEÇMENİN TERCİHİ DSP

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Hakkari'de yaptığı özerklik değerlendirmesine değinen Türker, bu açıklamalardan sonra seçmenin kendi partilerine yöneldiğini belirtti. Türker şöyle devam etti:

"CHP'nin Hakkari'de özerklik kavramanı savunması, federal yapıya geçişe CHP'nin hazır olduğunu ortaya koydu. Biz DSP olarak Atatürk'ün milletçiliğini, cumhuriyetin demokratik, sosyal ve laik niteliğini savunan, ulusal birliği asla hedefinden çıkarmayan bir partiyiz. İkinci olayda ise, Dersim'i katliam olarak değerlendiriyorlar. Başbakanın zaten bunu açıp Atatürk'le hesaplaşmak için bir niyeti var. Dersim olayları olduğu zaman CHP'nin genel başkanı İsmet Paşa değil, Mustafa Kemal Atatürk'tür. Dersim'i açtığın zaman Mustafa Kemal Atatürk'ü Türkiye'de sorgulatacaksın. Emperyalist ülkeler de bu sorgulanmayı ve Atatürk'ün yargılanmasını istiyor. Bu seçimden sonra parlamentoda bu işi dengeleyecek dördüncü bir parti yoksa Türkiye'de hepimizin ulusal bütünlüğünün temel harcı olan Atatürk sorgulanacak, yargılanacak ve düşünmek istemediğimiz farklı yerlerde konumlandırılacak. Bunu vatandaş biliyor."
Günün Önemli Haberleri