'Füze Kalkanı' için sandığı işaret etti

Abone ol

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'ye kurulması tartışılan füze kalkanı için referandum önerisi yaptı.

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''Füze kalkanı projesi'' gibi önemli konularla ilgili kararın halka sorulması ve referanduma gidilmesi gerektiğini savundu.

Kurtulmuş, Rixos Otel'de yapılan ilk HAS Parti Kurucular Kurulu toplantısının açılışında konuştu. Partilerinin 50'ye yakın ilde örgütlendiğini belirten Kurtulmuş, 28 Kasımda ilk büyük kongrenin yapılacağını, çok kısa zamanda seçime girmeye hak kazanacaklarını söyledi.

Konuşmasında gündemdeki konuları değerlendirirken, siyasilerin kullandığı üsluba ilişkin eleştirilerde bulunan Kurtulmuş, ''Birisi 'hezeyan' diyor, birisi 'dilini koparırım' diyor. Eski siyasetten milletin sıtkı sıyrıldı'' dedi. Kurtulmuş, Türkiye'nin yeni bir siyasi üsluba ihtiyacı bulunduğunu söyledi.

Türk halkının, ''bölen, parçalayan, kutuplaştıran eski siyasetten usandığını'' savunan Kurtulmuş, ''Millet ortak noktada buluşabilen bir siyaset anlayışı bekliyor. Farklılıklar üzerinde değil, kavga üzerinde değil, ortak paydada siyaset yapacağız. Fırat'ın, Dicle'nin Sakarya'nın Meriç'in ortak sesi olacağız'' diye konuştu.

Türkiye'de geçmişte solcu-sağcı, dindar-laik, Alevi-Sünni, Kürt-Türk kavgalarının çıkartılmak istendiğini belirten Kurtulmuş, partilerinin Türkiye'de kardeşçe paylaşımın mümkün olabileceğini göstereceğini kaydetti.

Kurtulmuş, ülkede AK Parti ve CHP arasında iki merkezli bir siyaset anlayışının hakim kılınmaya çalışıldığını ileri sürerek, ''Türkiye'de iki kutuplu bir siyasi sistem değil, her iradenin temsil edilebileceği bir siyasal sistemin taraftarıyız'' dedi.

"FANUS İÇİNDE SİYASET YAPMAYACAĞIZ"

HAS Parti'nin ilk kongresinin ardından Anadolu'yu karış karış gezeceğini anlatan Kurtulmuş, millete giderek kendilerini anlatacaklarını ve onların sorunlarını dinleyeceklerini söyledi. Türk halkının ne istediğini, nasıl bir siyaset anlayışı beklediğini Anadolu'ya giderek öğreneceklerini kaydeden Kurtulmuş, ''Fanus içinde siyaset yapmayacaklarını'' belirtti.

Herkesin HAS Parti çatısı altında siyaset yapabileceğini söyleyen Kurtulmuş, ''Bir tek kısıtımız var. Kul hakkı yiyenler, hırsızlar ve zalimler, milletin kaynaklarıyla zenginleşenlerle asla siyaset yapmayacağız'' diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Füze Kalkanı Projesine ilişkin bazı temennilerinin bulunduğunu'' ifade eden Kurtulmuş, ''Temennilerle siyaset olmaz. Füze kalkanı projesi gibi önemli konuları, referanduma giderek halka soralım. Çünkü Türkiye'nin geçmişte İncirlik'teki ABD üssü gibi bir örneği var. Bu örnek varken, böyle bir karar almak, çok önemli bir konu. Çünkü NATO, ABD Dışişleri'nin bir kuruluşu gibi çalışıyor'' dedi.

Günün Önemli Haberleri