Ford Türkiye'deki araçları geri çağırıyor

Abone ol

TÜRKİYE'de Ford araçları geri çağırmaya başladı. Fiesta modelleri başta olmak üzere bir çok araç ücretsiz bakım için merkezlere çağrılıyor. Ford fiestaların buji ateşleme kısmında hata olduğu bilidiriliyor. 2013 ve 2015 model Ford Escape, Ford Fiesta ST, Ford Fusion ve 1.6L GTDI Transit Connect modellerinde sorun var.

Otomobil dünyasında araç geri çağırma furyasına katılan son marka Ford oldu. Ford bazı modellerini teknik hatadan dolayı geri çağırmaya başladı. Ford sahiplerine servislerden ücretsiz kontrol için çağrı davetleri geliyor. 

Ford marka araçların geri çağrılması sürecinde ilk sırada Fiesta modeli geliyor. Araç sahiplerine buji sisteminde bakım yapılacağı bilgisi veriliyor. Sistemin kontrolü ve arıza varsa değişimi ücretsiz olarak yapılıyor. Bunun için yetkili servislerden randevu alınması öneriliyor.

YAZ AYINDA DUYURULMUŞTU

Ford'un yarım milyon aracı geri çağırdı yaz aylarında duyurulmuştu. Bunu gruplar halinde yapan Ford, Türkiye'deki geri çağırımlarına devam ediyor. Daha önce yapılan haberlerde Ford'ların kapı mandalında hata olduğu belirtilmişti. Bu hatanın, beklenmedik anlarda kapının açılmasına sebep olduğu tespit edildi. Hatanın, 2014 Ford Fiesta, 2013 ve 2014 model Ford Fusion modellerine ek olarak 2013 ve 2014 Lincoln MKZ modellerinde olduğu ortaya çıktı.

Motor bölgesindeki hata ise 2013 ve 2015 model Ford Escape, Ford Fiesta ST, Ford Fusion ve 1.6L GTDI Transit Connect modellerinde boy gösteriyor. Bu sorunların Ford'a 295 milyon dolar gibi oldukça büyük bir maddi zarara yol açacağı tahmin ediliyor.

Günün Önemli Haberleri