Florence kasırgası ABD'nin tepesine Mike Tyson yumruğu gibi inecek

Abone ol

ABD'de toplamda 10 milyon kişiyi etkilemesi beklenen Florence kasırgası için alarm durumuna geçerken 4. seviyeye çıkan kasırga için ünlü boksör Mike Tyson benzetmesi yapılıyor.

ABD'de son yılların en şiddetli kasırgası olması beklenen Florence'ın 15 Eylül cumartesi günü karaya ulaşacağı açıklandı. Daha önceki açıklamalarda cuma günü kasırganın vuracağı bildiriliyordu Şiddetini iyice artıran Florence kasırgası sebebiyle 1.7 milyon kişi tahliye ediliyor. 

ABD'de akın akın iç bölgelere doğru kaçış başladı. Seymour Johnson hava üssündeki askeri personel de tahliye edildi. Florence kasırgasının toplamda 10 milyon kişiyi etkilemesi bekleniyor. 170 milyar dolarlık hasara yolaçması beklenen kasırga 3 milyon kişi de elektriksiz bırakabilir.

Florence kasırgası 4. seviyede
ABD'nin korkuyla beklediği Florence kasırgası 4. seviye bir kasırga olduğu için yıkımı da çok büyük olacak. Kasırga kategorisinde 4. seviye en güçlü kasırgalar için veriliyor. Kasırga sebebiyle ABD'de acil olmayan ameliyatlar iptal edilirken hastaneler felakete hazırlanıyor. Acil durum ilan edilen bölgelerde ise sağlık ekipleri, itfaiye ve kolluk güçleri hazır bekletiliyor. Bölgedeki insanlara sigorta poliçelerini yanlarında taşımaları yagmurluk ve yiyecek bulundurmaları çağrısı yapılıyor. Kızılhaç da en az üç günlük yiyecek, ilaç ve yedek pil alınması önerisinde bulundu.



Florence kasırgası Mike Tyson gibi inecek
Federal Acil Durum Yönetimi Ajansı yöneticilerinden Jeff Byard da yaptığı açıklamada, ABD'nin "en asi" boksörlerinden Mike Tyson'a atıfta bulunarak, "Bu hafif bir rüzgar olmayacak. Florence Carolina kıyısına Mike Tyson yumruğu gibi inecek." ifadesini kullandı. Byard, "Bugün tahliyeler için uygun son gün." dedi.

ABD Başkanı Trump : 'Daha kötü'
ABD Başkanı Donald Trump, resmi Twitter hesabından yayımladığı videoda, Florence'in ABD'nin doğusunda görülen en şiddetli kasırga olabileceğine işaret ederek, "Kasırgayla oyun oynamayın, o gerçekten çok büyük." uyarısında bulundu. Kasırga için tüm hazırlıkların yapıldığına işaret eden Trump, "Güvende olmanızı istiyorum. Kasırganın yolundan çekilin. Yerel yetkililerin yaptığı tahliye emrine uyun." çağrısı yaptı. Trump kasırganın beklenenden "daha kötü" olacağını belirtti.

Günün Önemli Haberleri