Fikret Orman'dan 'paralar nerede' tezahüratına bomba cevap!

Abone ol

Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu'nun 2018 yılı 4. olağan toplantısında konuş Fikret Orman, ''2019 mayıs ayında Beşiktaş başkanlığına yeniden adayım. Yüreği olan varsa gelsin.'' dedi. Paralar nerede tezahüratlarına cevap veren Orman, ''Pusuya yatmayın. Pusu kalleşlerin işidir.'' şeklinde konuştu.

Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu'nun 2018 yılı 4. olağan toplantısında konuşan Fikret Orman, ''2019 mayıs ayında Beşiktaş başkanlığına yeniden adayım. Yüreği olan varsa gelsin.'' dedi. Paralar nerede tezahüratlarına cevap veren Orman, ''Pusuya yatmayın. Pusu kalleşlerin işidir.'' şeklinde konuştu.

''Beşiktaş'ı Dolmabahçe'den almadık, Beşiktaş'ı Çağlayan'dan adliyelerden aldık" diyen Fikret Orman, ''Sadece yıkmak üzerine konuşursanız bir yere varamayız. Camiada bir anda pusu kültürü oluştu 2019 Mayıs ayında başkanlığa yeniden adayım, yüreği olan varsa gelsin aday olsun.'' ifadelerini kullandı.

İşte Fikret Orman'ın açıklamaları...

6 yıldır Beşiktaş başkanıyım. Arkadaşlarımla beraber yönetmeye çalışıyorum. 40'ın üzerinde toplantı yapmışız. Zor bir dönemde yönetime geldik ve zor süreçleri geçirdik. Bu süreci hep beraber yaşadık. Ben Beşiktaş'ı Dolmabahçe Sarayı'ndan almadım, adliyeden aldım. Feda ile başladık, gelişimleri birlikte yaşadık. Yatırımlarımızı 'Beşiktaş' markasını büyütmek için yaptık. Her seferinde söylüyorum, tüm tartışmalar Beşiktaş menfaati içindir.

''NE OLDU DA BU DURUMDAYIZ''
Beşiktaş'ın dengeleri huzur üzerine kuruldu ve bu huzur bize lazım. Kısa bir süre önce taraftarımız Fenerbahçe maçına çıkmayın, 10 yıl şampiyon olmayın derken şimdi ne oldu da taraftarımız "Yönetim, bu takıma sahip çık" dendi ya da ne oldu da bu yönetime bu takım senin eserin dendi. Şenol Güneş ile sözleşme imzalarken çok eleştiri aldık. İki sezon üst üste şampiyon olduk, Şampiyonlar Ligi'nde tarihi başarılar alırken bu takım bizim eserimiz değil miydi? Ne oldu? Ne oldu da bunları söylüyor taraftarımız? Şimdi gelelim 'Para nerede?' konusuna. 3 ay öncesine kadar 'Ekonomiyi Fikret Orman'a teslim edin' ve 'Cimri başkan bonservis vermiyor' denirken nasıl bu duruma geldik? 3 ay önce cimri başkan, bonservis vermeyen başkan, ekonomiyi Fikret Orman yönetsin denirken, ne oldu da “paralar nerede” denmeye başladı? Bizde bir pusu kültürü var. İlk defa bunu burada görmedik. Olimpiyat'ta bir maçta 70. dakikada 2-1 öne geçtik, tribünler boşalmıştı. Feda dönemizde boş tribünlere oynadık biz. Ne oldu da bu durumdayız?

''BU ÇOCUKLARLA FEDA SEZONUNU GEÇİRDİK''
Burada önemli işler yaptık. Bunları yaparken de herkesin itibarını aldık. Gösterdiğiniz saygıya layık olmaya çalıştık. Gencecik çocukları kamuoyu üzerinden yönlendir, bir Beşiktaş düşmanlığı ortaya çıkaralım düşüncesi var. Hiçbir zaman taraftara oynamadım, şirinlik yapmadım. Beşiktaş'ın menfaatleri doğrultusunda doğru olan şey neyse onu yapmaya çalıştım. Ben bu ailenin reisi isem, kendi çocuğuma bakmam lazım. Oğuzhan'a protesto var. Yahu biz bu çocuklarla feda sezonu geçirdik. Oğuzhan'ın performansından biz de memnun değiliz.

''HATA ETTİK, KÜÇÜLTMEYE GİTMELİYDİK''
Beşiktaş'ta iktidar mücadelesi yapılır. Beşiktaş'a aday olunması gerekir. Her seferinde anlattım, icraat yapan insan hata yapabilir. Yıldırım Demirören'e kaybettikten sonra 7 yıl boyunca 1 taraftarla temasım olduğunu gördünüz mü? Demirören'e seçip kaybettikten sonra 7 sene boyunca bir tane taraftarlar ile görüşmedik. Yapmak kolay mı? Kolay. Şu andaki Beşiktaş takımına bir bakalım; kaleci Şampiyonlar Ligi'nde oynamış, stoper Dünya Kupası'nda, Gökhan'ın nasıl olduğunu biliyorsunuz, Adriano, Barcelona'dan. Caner, Medel, Tolgay, Oğuzhan hepsini biliyorsunuz. Hata ettik. Üçüncü şampiyonluğu kovalamaktansa küçülmeye gitmeliydik.

''ADAYIM YÜREĞİ OLAN VARSA GELSİN''
Pusu kültürü neyi bekliyor? Beşiktaş kötü gitsin de ortaya çıkalım. Beşiktaş'ı karıştırarak bu işler olmaz. Biz buralara tırnaklarımızla kazıyarak geldik. Bir daha Beşiktaş'a Süleyman Seba'ya olanları, Serdar Bilgili'ye olanları yaşattırmayacağız. Aday olan varsa çıksın gelsin. 2019'un mayıs ayında adayım ben. Gelin aday olun. 'Fikret Orman temsil edemiyor, biz şöyle yapacağız' diye söyleyin. Taraftara oynamayın. Amaç beni “başkanlığı bırakma kararı almamı sağlamak.. Çok üzüldüm ama bırakmıyorum.2019 Mayıs ayında yine buradayım ve adayım. İnanın aday bulamayacaklar, inanın aday olamayacaklar. Tek dertleri beni kışkırtmak. Beşiktaş'ın kaptanına 30. dakikada bağırmak hangi kültürümüzde var? Love, penaltı atarken bağırmak hangi kültürümüzde var? Sivas karşısında 2-1 iken 'Sivas, Sivas' diye bağırmak hangi kültürümüzde var?

''PARA GETİRİYORUZ SUÇLU OLUYORUZ''
Beşiktaş takım uçağı gidiyor, içi boşsa parasını verir binerim. Hiçbir taraftar grubuna bilet verilmedi. Yıldırım Demirören yönetiminde para aklandı denildi, o paralar kimlerin cebine gitti? Yöneticilere fatura kesildi deniliyor, Biz Ahmet Nur Çebi'den demir aldık. Bu ayıp bir şey mi? Eskileri konuşmayayım, yeni bir sayfa açalım dedim. Para getiriyoruz, gelir elde ediyoruz ve suçlu oluyoruz. Dert nedir? Derdiniz ne? Beşiktaş tarihinde olmayan bir oyuncu satışı yaptık. Biz 6 senede menajerlere %11 komisyon ödemişiz. Başka bir kulüpte bunlar konuşulmaz.

''BİZ DE LİSEDEN KAÇIP MAÇA GİDİYORDUK''
Yeni bir moda var, 'Pankartı asan çocukları aldırttı' diye söyleniyor. O çocuklara kızmıyorum ben. Sordum onlara biri tornacı, biri üniversite öğrencisi, diğerleri de öyle. Soruyorum, siz deplasmana gidip pankart yapacak paraları nereden buldunuz? Tribünde bize sallayan çocuklar değil dünyada yokken, babalarının akıllarında yokken biz Beşiktaş'ı takip ediyorduk. Beşiktaş’ın sahibi taraftarıdır. Doğrudur da biz neyiz? Biz hangi takımı tutuyoruz. Biz de liseden kaçıp, Beşiktaş’ın maçına gidiyorduk.

''BU DURUMA BEN GETİRMEDİM''
6 yıllık süreçte Beşiktaş; UEFA'dan 419 milyon TL, sponsorluktan 482 milyon TL, maç hasılatından 315 milyon TL gelir elde etti. Görevde bulunduğumuz süreçte 2 milyar 627 milyon TL gelir, 2 milyar 411 milyon TL giderimiz oldu. Genç nüfusa anlatamıyorum ben. Onların söyledikleri 'Santrfor al, onu al, bunu sat' gibi sözler. Onların derdi okula gittiğinde muhabbet etmek. Biz de geçtik o yollardan. Para nasıl ödenecek diye düşünülmüyor. Bu duruma ben getirmedim. Kulübü aldığım noktayı biliyorsunuz. 6 sene şampiyonluk olmasın deseydim, küçültmeye gitseydim ne olurdu?

''CUMHURBAŞKANI BİZE ÇOK DESTEK OLDU''
Göreve geldiğimizde 2 büyük rakibimiz bizden iyi durumdaydı, şu an mali açıdan bizden daha kötü durumdalar. Beşiktaş'ı görevde olduğum süreçte küçültmüş olsam bu durumda olur muyduk? Cumhurbaşkanı'na teşekkür ettim. Çünkü o süreçte bize çok destekte bulundu ben de teşekkür ettim. Benim otelim var, evet. 2010 yılında yaptım, başkan değildim o dönem. Arazinin üzerine çıksam hırsız olacağız biz herhalde. Elinde bir şey olup da çıkıp konuşmayan namerttir dedim. Daha ne diyeyim? Mayıs ayında genel kurul var. Şu anda bunları yapanlar kim ise, ki ben biliyorum. Onları günü gelince açıklayacağım. Gelin, aday olun.

''PUSU KALLEŞLERİN İŞİDİR''
Pusuya yatmayın. Pusu kalleşlerin işidir. Bu camia kurtuluş savaşları yaparak, sporcularını şehit vererek bugünlere gelmiştir. Pusu bizim işimiz değildir. Hakkınızı helal edin.

İşte Beşiktaş Kulübü'nün borcu!

Günün Önemli Haberleri