Fatih Erbakan'dan 28 Şubat yorumu

Abone ol

Fatih Erbakan "28 Şubat, Türkiye ABD'ye yaklaşsın diye yapıldı." dedi...

Saadet Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Fatih Erbakan, Bursa Yenişehir'de düzenlenen ''Fetih Fatihsiz Olmaz'' konferansında yaptığı konuşmada, Osmanlı'nın ilk başkenti Yenişehir'de bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

"KOLTUK İÇİN SİYASET YAPMIYORUZ"
Osmanlı gibi ezilenlerin yanında olacaklarını anlatan Erbakan, Saadet Partisi'nin eski heyecanını yakalamaya başladığını ancak bu heyecanın birilerini rahatsız ettiğini kaydetti. 40 yıldan fazla bir süredir Milli Görüş'ün politika ürettiğini ve ürettiği politikaların sıradan olmadığını vurgulayan Erbakan, şu ifadeleri kullandı:

''Biz koltuk için siyaset yapmıyoruz. Biz insanlığa hizmet için, ibadet için siyaset yapıyoruz. Saadet Partisi hiçbir zaman dış güçlerin yazdığı oyunlara oyuncu olmadı. Amerika ve İsrail gibi ülkelerden de icazet almadı. Stratejik ortağımız ABD ya da AB değildir. Bizim tek ortağımız vardır, o da İslam Birliğidir. Birleşmiş Millet denilen bir kuruluş var. Bunun yaptığı tek iş Müslüman ülkelerinin aleyhinde kararlar almaktır. Suriye, İran, Sudan, Libya, Kıbrıs'a ambargo uygulaması gündemdeyken, milyonlarca Müslüman'ı öldüren ABD'ye, İsrail'e bir şey yapılmıyor. Dünyadaki adaletsizlik, ancak Milli Görüş politikaları ile önlenebilir.''

28 ŞUBAT SÜRECİ

28 Şubat sürecini de değerlendiren Erbakan, ''28 Şubat, D-8 projesi baltalansın diye yapıldı. Türkiye ABD'ye yaklaşsın diye yapıldı. Kısacası Milli Görüş yok olsun diye yapıldı.'' diye konuştu.

Konferansa, çok sayıda vatandaş ve davetli katıldı.

Günün Önemli Haberleri