Fatih Erbakan AK Parti'ye mi geçiyor?

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanlığı için yarışa hazırlanan Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan siyaset planlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan, 4 Mayıs’ta Saadet Partisi Genel Başkanlığı için, babasının arkadaşlarıyla yarışacak.

Erbakan hakkında ortaya atılan iddia ise Saadet Partisi'nin başına geçtikten sonra partiyi lağvedip AK Parti'ye katılma kararı alacağı yönünde.

Erbakan'ın bu iddiaya yanıtı ise oldukçe sert oldu:

Bizi kimse Numan Kurtulmuş’la karıştırmasın. Bu son derece art niyetli bir yalan ve iftira.

"Başbakan Cumhurbaşkanı adayı olursa destekler misiniz?" sorusuna ise Erbakan, 4 Mayıs'tan sonra bu konuyu istişare edeceklerini söyledi.

Hürriyet gazetesine konuşan Fatih Erbakan'ın açıklamaları şöyle:

BİLİNÇLİ OLARAK YAPILIYOR

Bizi kimse Numan Kurtulmuş’la karıştırmasın. Bu son derece art niyetli bir yalan ve iftira. Bunu iddia edenler bilinçli olarak bunu yapmaktalar ve en küçük bir delil dahi ortaya koyamazlar. Ayrıca böyle bir müdahalenin yapılmasında kullanılacak en son kişi herhalde bendenizimdir.” Numan Kurtulmuş’un Ak Parti’ye katılmasını ise doğal karşılayan Erbakan “Çünkü AKP ve Numan Kurtulmuş başından beri aynı çizgideler. Aynı amaçlara, aynı düşünceye sahip insanların bir arada olmaları son derece doğal.

ERDOĞAN BAŞBAKAN, ERBAKAN CUMHURBAŞKANI OLACAKTI

İşte oğul Erbakan’ın, RP kökenli siyasetçilerin Recep Tayyip Erdoğan etrafında birleşip kurduğu Ak Parti, 12 yıldır siyasetin zirvesinde rakip tanımazken, kendisinin nereye oynadığı sorusuna ilginç yanıtı ve yaptığı açıklamalar:

Ak Parti, merhum Erbakan’ın manevi mirasına dayanarak iktidara geldi. 2002 de ‘Tayyip Bey’i Başbakan, Erbakan Hocamızı Cumhurbaşkanı yapacağız’ diyerek oy topladılar. Hala da bu mirasın nimetinden yararlanmaktalar. ‘Biz gömlek değiştirdik’ demelerine rağmen milletimiz onlara Milli Görüş’ün devamı olduklarını zannettiği için oy vermekte. Maalesef bu büyük bir yanılgı. SP olarak yeni dönemde, güçlü bir yönetimle, alternatifsizlikten dolayı yıllardır AKP de toplanan ve asıl sahibinin Milli Görüş olduğu oyları geri alacağız.

AK SAÇLILARLA ÇALIŞACAK MI?

Gençler bilebilse, yaşlılar yapabilse. Ak saçlılarımızdan da gençlerimizden de vazgeçemeyiz. Yeni dönemde Milli Görüş Hareketi’nin 3. kuşağı olan gençler insiyatif alıp, ön planda olacak.

BABASININ YERİNİ DOLDURABİLİR Mİ?

Erbakan gibi bütün İslam Alemi’nin doğal bir lider olarak gördüğü bir kimsenin evladı olmak elbette ki büyük bir şeref ve bahtiyarlık. Aynı zamanda büyük bir sorumluluk. Biz siyaseti çok önemli bir dini vecibemizi yerine getirmek için yapıyoruz. İlk işimiz, 1 Haziran’da yeniden yapılacak Ağrı seçimlerine ciddi bir şekilde hazırlanmak olacak. Arkasından “MG’ün özüne dönüş hareketi” başlatılacak. Hedefimiz, ilk seçimde partimizi TBMM’ne taşımak, bir sonraki seçimde iktidar yapmak.

AK PARTİ’DEN TEKLİF ALDI MI?

Hayır, teklif gelmedi. Herhalde teklif dahi edilemez olduğunu düşündüler. Ak Parti’de siyaset yapmayı hiçbir zaman düşünmedim. Bizim için önemli olan herhangi bir makama gelip kuru kuruya siyaset yapmak değil. Pek çok konuda bizim temel ilkelerimize uymayan bir yol izlediği için AKP ye geçmemiz söz konusu değildir.

BABASI ERDOGAN’LA GİDENLERE KIRILDI MI?

Yıllarca kendilerine Milli Görüş’ü anlattığı öğrencilerinin o çizginin dışına çıkmalarından dolayı onlar için üzülmüştür elbette ki.

Merhum liderimiz, şahsımızla ilgili bize özel bir yol haritası çizmedi ve bir misyon yüklemedi. Bu davanın bir ferdi olarak onun Milli Görüşçülere yüklediği misyona sahip çıkmaya çalışıyoruz.

ERDOĞAN CUMHURBAŞKANI ADAYI OLURSA, OY VERECEK Mİ?

Bu sorunun cevabını vermek için henüz erken. Cumhurbaşkanı adayları, başbakanın kim olacağı belli olmamıştır. Biz, 4 Mayıs sonrası bu hususu kapsamlı bir şekilde istişare edeceğiz. İnşallah milletimiz için, ülkemiz için, İslam Alemi için en hayırlısı olur.

BAŞBAKAN’A DİKTATÖR DEMEK AŞIRILIK

Başbakan Erdoğan’ın, 12 yıl boyunca sürekli olarak yüzde 50 oy alarak başarısını tazelemiş olması, daha rahat davranmasına, bütün milletin arkasındaymış gibi düşünmesine neden olmuş olabilir. İnsan psikolojisi bu. Ama diktatör denmesi doğru değil. Bazı konularda inisiyatif sahibi olmak istemesi, bütün konularda kendi fikrinin alınması gibi durumlar söz konusu oluyor. Daha önceki başbakanlarda böyle bir yönetim anlayışına alışık değildik ama diktatör denmesi de çok aşırı.

BİLAL ERDOĞAN’LA HİÇ ARKADAŞ OLMADIK

Bilal Erdoğan’ı yakından tanımıyorum. Yakın bir akrabamızın düğünü için yanılmıyorsam 1994’te Ankara’ya gelmişlerdi, en son o zaman görmüştüm. Bir de Tayyip Bey’in annesinin cenazesinde karşılaştık. Onlar İstanbul’da biz Ankara olduğumuz için bir arkadaşlığımız olmadı. Bazı toplantılarda karşılaşmak dışında, sürekli görüşen, buluşan bir arkadaşlık ilişkimiz yoktu. Bir arkadaşlık vardı da onu kestik değil yani.


Günün Önemli Haberleri