Fatih Altaylı'dan Kılıçdaroğlu'na: Paçanız sıkıyorsa...

Abone ol

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu yerden yere vurdu. Altaylı'nın "berbat bir politikacıya dönüştünüz" dediği Kılıçdaroğlu'na yerel seçimlere ilişkin önerisi konuşuluyor.

İktidara karşı 9 kez kaybeden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na en sert istifa çağrısı belki de Fatih Altaylı'dan geldi. Fatih Altaylı, Habertürk'teki "Bu kez tutacağınız bir söz verir misiniz Kemal Bey!" başlıklı köşesinde ağır eleşiriler yöneltti.  Kurultay tartışmalarının geride kaldığını ve yerel seçimlere odaklandıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, Altaylı'yı adeta çıldırttı.

PAÇANIZ SIKIYORSA 'TUTACAĞINIZ' BİR SÖZ VERİN: "Şimdi 9 sandık yenilgisinden sonra sıra gelmiş 10. sandığa" diyen yazar hedefindeki isme bomba bir öneride bulundu. İşte Altaylı'nın yazısının ilgili bölümü:

"Ama paçanız sıkıyorsa gelin bari bu 10’ncu kez “tutacağınız” bir söz verin. Hadi gelin, eğer bir damla cesaretiniz, biraz yüreğiniz var ise bu topluma, bu CHP seçmenine bir söz verin.

Deyin ki, “Önümüzdeki yerel seçimde İstanbul ve Ankara’da Büyükşehir Belediye başkanlıklarını CHP alamazsa genel başkanlıktan ayrılacağım” deyin.

AVANS VEREYİM: İkisi birden zor mu geldi? Peki biraz daha avans vereyim. İstanbul veya Ankara’dan birinde Büyükşehir Belediye Başkanlığını CHP alamazsa istifa edeceğim deyin.

BERBAT POLİTİKACI: Diyebilir misiniz? Hiç zannetmiyorum. Diyemeyeceksiniz çünkü umut veren bir “Gandi” olarak başladığınız yolda berbat bir politikacıya dönüştünüz. Adını ağzınızdan düşürmediğiniz Atatürk’ün kurduğu partiyi de kendinize benzeterek."

Fatih Altaylı'nın yazısının tamamı

Günün Önemli Haberleri