Evetçi DSP'li il başkanı istifa etti

Abone ol

Muhalefetteki "evet"çiler partilerini de karıştırdı. CHP'li başkandan sonra DSP'li il başkanı da "evet" deyip istifa etti.

'Evet'çiler partileri karıştırdı. Hafta sonu, Bingöl'ün Yedisu ilçesinin CHP'li Belediye Başkanı AK Parti'nin referandum mitinginde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la boy gösterince, partiden istifası istenmişti. DSP'nin Tokat İl Başkanı Hüseyin Alpay da Anayasa değişikliğine 'evet' deyince partisinden tepki gördü. Ve bugün istifasını açıkladı.

O 'evet' dedi. DSP'nin hayır kararına rağmen referandum'da anayasa değişikliğine "evet" oyu vereceğini açıkladı.

Ama o açıklamayla genel merkezin tepkisini çekti.

DSP Tokat İl Başkanı Hüseyin Alpay, tepkilerden, baskıdan ve eleştirilerden rahatsız oldu:

"Anayasa'ya 'evet' oyu vereceğimi söylememle sınayanlar, bu ülkenin gerçek demokrasiye ulaşmasının önündeki en büyük engel olduklarını mutlaka görmelidirler."

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Alpay'ın fikrini değiştirmeye çalıştı. Ama başaramadı.

Alpay, "Cumartesi günü sayın genel başkanım aradı. Benden sizleri toplayarak, bu görüşümden vazgeçtiğimi, genel başkanımla görüşme yaptıktan sonra beni 'hayır' konusunda ikna ettiğini söylememi rica etti" dedi.

Demokratik Sol Parti onun 'oyum hayır' diye açıklama yapacağını beklerken o istifa etti:

"5 ilçe başkanı, 2 ilçenin yönetim kurulu üyeleri ve 1 belediye meclis üyesi ile birlikte DSP İl Başkanı ve Kadın Kolları İl Başkanı'nın yönetimleriyle birlikte görevden çekildiğini kendisine bunu o gün dilim döndüğünce söyledim. Kendisi kesinlikle istifayı asla dillendirmedi ve istemedi de."

CHP'de de aynı sıkıntı var. Kılıçdaroğlu "hayır" kampanyasındaki ilk fireyi Bingöl'de verdi. Yedisu Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Şerif Memioğlu AK Parti mitinginde partisini şoke etti.

İstifası beklenen CHP'li başkanın açıklama yapması bekleniyor

Günün Önemli Haberleri