Euro neden yükseliyor dolar ne olur (4 Ağustos 2017 dolar kuru )

Abone ol

Dolar Euro karşısında son 2.5 yılın en düşük seviyesini gördü. Euro bugün 4.21 liraya dayandı. Dolar/TL ise bugün 3.53 lira seviyelerinde.

Eurodaki güçlü seyrin sürmesiyle euro/TL 4,20'nin üzerinde tarihi zirve seviyelerinde hareket ediyor. Euro 4,2087'ye kadar çıkarak rekorunu tazeledi. Bankalararası piyasada dolar/TL 3,53-3,54 bandında seyrini sürdürüyor.

Özellikle ABD ve Rusya arasındaki siyasi gerilimin ve jeopolitik risklerin de piyasaların yönü üzerinde etkili olacağını belirten analistler, teknik açıdan dolar/TL'de 3,5190 seviyesinin destek, 3,5550 seviyesinin ise direnç konumunda olduğunu kaydetti.

Piyasalar ABD tarımdışı istihdam verisini bekliyor.

EURO NEDEN YÜKSELİYOR?

Dolar, euro karşısında yaklaşık 2.5 yılın en düşük seviyesinde seyrediyor. Dolar, Fed'in para politikasını sıkılaştırma hızı konusunda belirsizlikleri artıran güçsüz ABD ekonomik verileri ve Washington'u etkileyen siyasi karışıklıktan dolayı hafta süresince baskı altında kalmaya devam etti.

Bu yıl dolar karşısında yüzde 12,5'ten fazla değer kazanan euro, dolardaki zayıflığın yanı sıra Avrupa Merkez Bankası'nın tahvil alım programının ölçeğini daraltmaya başlayacağı beklentisinde destek buluyor.

Günün Önemli Haberleri