Eski IŞİD militanından olay 'Hatay' açıklaması

Abone ol

Ömer kod adlı eski IŞİD militanı, IŞİD'in Hatay'a girme planının olduğunu iddia etti. Militan, örgüte nasıl katıldığını ve nasıl bir eğitimden geçtiklerini anlattı.

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütüne katılan Ömer kod adlı eski militan, IŞİD'in sırlarını Habertürk'ten İsmail Özyurt'a anlattı.

27 yaşında bir Ankaralı olan Ömer, IŞİD'in Hatay'a girme planı ve amacı olduğundan, IŞİD'e nasıl katıldığına, IŞİD içinde nasıl bir eğitime tabi tutuluklarından kafa kesme olaylarına kadar pek çok konuda açıklama yaptı.



İşte Ömer kod adlı eski militanın o açıklamalarından önemli noktalar:

"BİR SENE ÖNCE UYUŞTURUCU İÇMEYE BAŞLADIM, ŞERİAT-CİHAT ALLAH DEDİLER"

IŞİD’e nasıl katıldınız?


Bir sene önce uyuşturucu içmeye başladım. İşten ayrıldım, ailemi bıraktım. Sonra bu insanlarla tanıştım. Bize “Şeriat, cihat, Allah” dediler. “Suriye’ye götürelim” dediler. Şubat ayında bir gece 11-12 kişi uçakla Gaziantep’e gittik. Gece sınıra indik. Sınırda El Kaide’nin adamları tarafından sorgulandık. Arapça konuşan arkadaşımız, IŞİD’e bağlı olduğumuzu söyledi. Yarım saat içinde bizi gelip aldılar. Gece 03.00’te Rakka’daydık. Sabah kampa gittik. 15 gün silahlı eğitim aldık.

Nasıl bir eğitimden geçtiniz?

Aynı askeri düzen. Sporuydu, koşusuydu, silahlı hareketleriydi. Komutanlar var çalıştıran. Zaten çok özen de göstermiyorlar, silah atıp atamadığına bakıyorlar. 15 gün sonra grup grup ayırıp çatışma bölgesine gönderiyorlar. Bizim grup belliydi. Komutanımız da Türk’tü. Rakka’da evinde kaldık. Eğitim bittikten sonra ertesi gün ilk çatışmama girdim. Üçüncü arabadaydım. PYD pusuya düşürdü. Grubumuzdaki arabalar isabet alıp yuvarlandı. Bir can pazarı yaşandı. Ölülerimizi alıp Rakka’ya geri döndük.

"KAFA KESEREK HALKA UYARI VERİYORLAR"

Kafa kesme olayları...

Kafa keserek halka bir uyarı veriyorlar. 14 yaşında çocuk kafa kesiyor; düşünün artık. Belki onu o hale getiren hap veriyorlar. Kurban keser gibi kafa kesiyor. Robot haline geliyor insan. Bir de vatanını kurtarmış gibi seviniyorlar. 3-4 defa böyle olaya şahit oldum.

Siz adam öldürdünüz mü?

Olmuştur.

Para karşılığı mı öldürüyorsunuz?

Çatışmaya gittiğinde 150 dolar veriyorlar. Aylık da 500 TL. Yemen, içmen her şey onlara ait.

"AKILLARINDA HATAY'A GİRMEK VE ŞERİATİ GETİRMEK VAR..."

IŞİD’in Türkiye’ye yönelik hedefi var mı?

Akıllarında Hatay’a girmek ve şeriatı getirmek var. Türkiye buna müsaade etmez, sonları olur.

Günün Önemli Haberleri