Erhan Usta'dan İYİ Parti iddiasına yanıt

Abone ol

MHP'den ihraç edilmesinin ardından, İYİ Parti'nin Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı iddia edilen Erhan Usta, "Bana ulaşan bir şey yok, beni yıpratmak için tezvirat yapılıyor" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi, eski grup başkanvekili Erhan Usta'yı kesin ihraç istemi ile Disiplin Kurulu'na sevk etti. Gerekçe ise, "Cumhur İttifakı aleyhine yaptığı açıklamalar" olarak gösterildi.

Usta hakkındaki disiplin sürecinin başlamasının ardından da kulislerde bazı iddialar konuşulmaya başladı. O iddialardan biri de Samsun Milletvekili Erhan Usta'nın, MHP'den ihraç edilmesinin ardından İYİ Parti'ye katılacağı ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı yönündeydi.

İDDİALARI YALANLADI
Habertürk'ten Ömer Topsakal'a konuşan Usta, bu konuya ilişkin kendisine ulaşan bir bilginin olmadığını söyledi. İYİ Parti'ye geçeceği iddialarını yalanlayan Erhan Usta, "Bunların tamamı tezvirat, beni yıpratmak için yapılıyor" dedi.

ERHAN USTA NE DEMİŞTİ?
Usta, Samsun'da yayınlanan yerel bir gazeteye verdiği röportajında şu ifadelere yer vermişti: "MHP olarak Samsun'da 7 belediye istedik. İttifakın olup olmamasını Samsun'a has olarak düşünmemek lazım. Milliyetçi Hareket Partisi olarak isteğimiz Cumhur İttifakı’nın yerel seçimlerde de başarıya ulaşması. Bu yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi açısından da önemli. Ancak olmazsa olmaz değil. Yani müzakerelerde olumlu bir sonuç alınamazsa her türlü sonuca açığız biz. Sonuçta genel başkanımız en son yaptığı basın toplantısında jest ile rest arasında bir harf farkı var olarak ifade etmişti."

AK Parti Samsun İl Başkanı görevden alındı

Günün Önemli Haberleri