Erdoğan'ın uçağı İstanbul Yeni Havalimanı'na ilk inişini yaptı

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı taşıyan "TC-ANK" adlı uçak, dünyanın sıfırdan yapılan en büyük havalimanı projesi İstanbul Yeni Havalimanı'na ilk inişi yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağı İstanbul'da yapılan 3. Havalimanına iniş yaptı. 29 Ekim'de açılışı yapılacak havalimanının 90 milyon yolcu kapasiteli olacağını söyleyen Erdoğan, yeni havalimanının yıllık kapasitesiyle dünyanın üç büyük havalimanından biri olacağını kaydetti.

İstanbul'un 3. Havalimanına dün ilk uçuşu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı taşıyan uçak yaptı. Uçak, 3 bin 750 metre uzunluğunda ve 60 metre genişliğinde yapılan birinci piste indi. Erdoğan, 3. Havalimanına ilk inişi gerçekleştirdikten sonra yaptığı konuşmasında, “29 Ekim'de açılışını gerçekleştirdikten sonra Havalimanı 90 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak. Hedef 2023’te 150 milyon yolcu kapasitesine ulaşmak olacak.” dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağının meydana inmesinin ardından geleneksel olarak su takısı ile karşılandı.

Tüm etapların tamamlanması ile yıllık 200 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak İstanbul 3. Havalimanı, günde 3 bin 500 uçağa hizmet verme ve aynı anda havalimanında 454 uçak park kapasitesine sahip. Terminal binasına Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın posterleri asıldı. 

Uçakta açıklamalarda bulunan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Dünyada muhteşem havalimanını inşa etmenin onuru içerisindeyiz. Bu akşam ki hem bir denetleme hem de bir ortak yayına girmenin gayreti ile bu adımı attık. Emeği geçenlerin hepsini tebrik ediyorum, kutluyorum. Muhteşem bir esere sahip olduk. Ben milletimiz için, ülkemiz için, havalimanımızın hayırlı olmasını Allah'tan diliyorum"

İniş sonrası kameralar karşısına geçen Erdoğan şu açıklamaları yaptı:

Bugün bizler için çok anlamlı bir gün. Gerçi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda bu muhteşem havalimanımızın açılışını yapacağız. Bugün bir ortak yayın sebebiyle ve havalimanımızın son durumunu kontrol etmek için geldik, Gaziantep'ten buraya iniş yaptık. Muhteşem pistimizi, terminal binamızı görme imkanı bulduk.

 "DÜNYANIN İLK 3 HAVALİMANINDAN BİR TANESİ OLACAĞIZ"

Artık çoğu gitti azı kaldı. Mimarından mühendisine işçisine herkese teşekkür ediyorum. Şirketlerimiz çok büyük emekler verdiler. Bu süreci takip eden, kovalayan değerli arkadaşlarımızın emekleri var onları da tebrik ediyorum. 29 Ekim'de bittiğinde yılda 90 milyon kapasiteye sahip olacak. Dünyanın ilk 3 havalimanından bir tanesi olacak.

Üçüncü havalimanında ilk inişi Erdoğan yaptıHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN 
 

Günün Önemli Haberleri