Erdoğan'ın Fırat'ın doğusu açıklaması Rusya sürprizi

Abone ol

Fırat'ın doğusuna çöreklenen terör örgütü YPG'ye karşı Türkiye nasıl adımlar atacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fırat'ın doğusunda Rusya ile operasyon olmaz diye bir şey yok" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin New York şehrine yaptığı ziyaretten Almanya'ya hareket ederken gazetecilere açıklamalarda bulundu. ABD'nin tonlarca silah yardımı yaptığı YPG'ye karşı Türkiye Rusya ile birlikte mi hareket edecek? Erdoğan'ın son açıklaması gündeme oturdu.

ABD'YE MENBİÇ TEPKİSİ: ABD'nin Menbiç'te sözünü tutmadağını belirten Erdoğan, "PYD/YPG o bölgeyi terk etmedi. Bölgenin gerçek sahipleri hâlâ oraya yerleşemedi." dedi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fırat’ın doğusu için Türkiye’nin tutumunu da şöyle dile getirdi:

RUSYA İLE ORTAK OPERASYONA AÇIK KAPI: “Amerika’nın sınır boyu tahkimatları bizim sınıra çok yakın değil. Onlar yapıyor biz de yapıyoruz. Sadece Suriye sınırı değil, Irak da buna dahil. Tedbirimizi alıyoruz. İdlib’de insansız hava aracından tut silahsız hava aracına kadar. Rusya ile yaptık görüşmelerini. Bunların hepsi nereye varıyor bunu göstermesi bakımından önemli.

Amerika şu anda o tür tahkimatı terör örgütüyle beraber yapacak. Ama biz asıl terör örgütünün o kendisi için güçlendirdiği koridoru bir defa yardık. O koridor yok. Şu anda Afrin işi bitirdi, Cerablus, Rai, Bab o işi bitirdi. (Fırat’ın doğusunda Rusya ile birlikte hareket edilebilir mi?) Henüz öyle bir durum yok. Ama olmaz diye bir şey de yok. Bundan sonraki süreç nasıl gelişir zamana bırakmakta fayda var.”

Günün Önemli Haberleri