Erdoğan'dan Uber açıklaması: O iş bitti!

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, uzun süredir gündemde olan UBER tartışmalarına son noktayı koydu. Erdoğan, Türkiye'nin taksicilik sistemi olduğunu söyleyerek "UBER Avrupa'da varmış. Bana ne Avrupa'dan" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, UBER tartışmalarına son noktayı koydu ve Türkiye'de faaliyet gösteremeyeceğini söyledi. Erdoğan, "UBER işi bitti. Artık böyle bir iş yok. Bizim taksicilik sistemimiz var. Avrupa'da varmış. Bana ne Avrupa'dan?" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Türkiye Özel Halk Otobüsleri Birliği’nin İstanbul Yenikapı'da düzenlenen İftar Programına katıldı. Erdoğan buradaki iftar programının ardından açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

94'ten itibaren ulaşım, çevre, trafik ve şehir içi taşımacılık konusunda İstanbul'da nasıl büyük bir dönüşüm gerçekleştirmişsek aynı şekilde ülkemizin 81 vilayetinde de çok ciddi hamleler yaptık, şehir içi, şehirler arası ayrımı yapmadan. Bize oy versin, vermesin hiçbir insanımızı dışlamadık.

Otobüs ve minibüslerin arkasına yazılan "Başarı boş duranın değil, koşturanın hakkıdır" sözü AK Parti'nin 16 yılda yazdığı başarı hikayelerinin özüdür, özetidir.

Bizim yalanla, dolanla, aldatmayla, iftirayla işimiz olmaz. Bazıları ince ince yalanlar söyleyip duruyor. Bu iş çıraklık işi değil, bu iş ustalık işi, ustalık. Öyle kolay gelmedik buraya. Biz icraatlarımızla konuşuruz.

HALK OTOBÜSÇÜLERİNE MÜJDE

(Özel halk otobüslerinin ücretsiz olarak taşıdığı yolculara karşılık yapılan ödemeler) Gelecek aydan itibaren bu ödemeleri artırıyoruz. Buna göre; Ankara ve İstanbul illerinde aylık bin lira olan ödeme bin 330 liraya, diğer büyükşehirlerde 750 lira olan ödeme bin liraya, diğer belediyelerde ise 600 lira olan ödeme 800 liraya çıkartılacak. Yani ödeme tutarlarını yüzde 33 oranında artırıyoruz

ARTIK UBER İŞİ BİTTİ!

Bir de bu Uber, muber diye bir şey çıkmış. O iş bitti. Artık böyle bir şey yok. Geçenlerde bunu zaten Sayın Başbakan açıkladı.

Bizim taksicilik sistemimiz var kardeşim, nereden çıktı bu iş. Avrupa'da varmış, bana ne Avrupa'dan. Bunun kararını biz vereceğiz.

Bu konuyla ilgili Sayın Vali, bütün yetki sizde. İçişleri Bakanlığımız talimatı verdi. Öyle kendine göre yok özel taksicilik sistemi mi, Uber mi, bilmem ne, yok böyle bir şey, kusura bakmasınlar. Bunların üzerine trafik gidecek, gereğini yapacak. Çünkü biz taksilerimizin, taksicilerimizin hakkını birilerine kaptıramayız, yedirtemeyiz.

Günün Önemli Haberleri