Erdoğan'dan sert tepki: Ahlaksıza bak! Bu ne terbiyesizliktir

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa'daki sarı yeleklilerin eylemleri sonrası sokağa çıkma çağrılarına sert tepki göstererek, "Bir tanesi TV ekranlarından kendini bilmez, haddini bilmez, edep yoksunu bir tanesi çıkmış sokağa davet ediyor. Ahlaksıza bak, bu ne terbiyesizliktir? Zaten bunlara yargı gereken cevabı verecektir" dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Denizli'de 15 Temmuz Delikliçınar Meydanı'ndaki toplu açılış töreninde halka seslendi.

BEDELİNİ AĞIR ÖDETİRİZ: Kılıçdaroğlu'nu terör örgütlerilyle kol kola girmekle eleştiren Erdoğan, "Fransa’da sarı yelekliler var CHP orada. Gezi olayları nerede Bay Kemal orada. Şimdi yine bunların hazırlıkları içindeler. Boşuna bekliyorsunuz, bedelini ağır ödetiriz." dedi.

ÇUKURLARI ONLARA MEZAR EDECEĞİZ: Irak ve Suriye'deki terör hedeflerine yönelik son operasyona değinen Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na seslenerek "Sincar’a Karacak’a girdik mi girdik. Uçaklarımız oraları teröristlere mezar etti mi gurur duyman lazım. Kazdıkları o çukurları onlara mezar edeceğiz" ifadelerini kullandı. İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satır başları:

2040'A KADAR İSTANBUL'UN SU SORUNUNU ÇÖZDÜK
"Bugün burada toplam yatırım bedeli yaklaşık 1 milyar 349 milyon lira olan 275 kalem eseri resmen açıyoruz. AK Parti alameti farikası hizmeti olan bir partidir. Belediyecilik AK Parti’nin işidir. CHP falan bu işi anlamaz. Ben İstanbul’u CHP’den aldım. İstanbul susuzdu, çöp dağları vardı, hava kirliliği tavan yapmıştı. Susuzluğun olduğu o İstanbul’a dağları delerek su getirdik ve 2040’a kadar İstanbul’un su sorununu çözdük.

İZMİR'İ DE ALACAĞIZ
İzmir’de bile susuzluk vardı. Oranın su sorununu da biz devlet su işleri olarak çözdük. Baraj yapmak belediyelerin görevidir ama yapamadılar biz yaptık. Şimdi İnşallah İzmir’i de alacağız ona hazırlanıyoruz.

CHP DEMEK ÇÖPLÜK HAVA KİRLİLİĞİ YOLSUZLUK VE YASAKLAR DEMEKTİR
Gazeteler maske dağıtıyordu maske. 50 bin haneye doğal gaz gelmişti İstanbul’da. Başkanlığım döneminde 1 milyon 250 bin eve doğal gaz bağlattım bir anda hava kirliliği çözüldü. CHP demek çöplük, hava kirliliği, yolsuzluk ve yasaklar demektir.

MUHTEŞEM MİLLET KIRAATHANELERİ AÇIYORUZ
2 tane dev proje dedim. Bunlardan biri Millet Bahçeleri'ydi. İstanbul'da 5 önemli Millet Bahçesi'nin açılışını yaptık. Oralar muhteşem oldu. Bir de millet kıraathaneleri dedim. Şu anda muhteşem millet kıraathaneleri açıyoruz. İçinde çay kahve kek hepsi ücretsiz ikram ediliyor. CHP 'AK Parti kumarhane açıyor' dedi. Yakışmıyor ama dervişin zikri neyse fikri oldu derler ama o derviş değil bunlar. Kıraathane okuma evi okuma yeri manasını bilmiyor. Bu kıraathanelerde gençlerimiz derslerini çalışacak kitabını okuyacak çayını da kahvesini de kekini de orada bulacak. Bu bir lütuf değil devletin milleti ile kaynaşması demektir.

TÜRKİYE'NİN YÜKSELİŞİ HERKES TARAFINDAN GÖRÜLÜYOR
Türkiye'nin yükselişi herkes tarafından görülüyor ve kabul ediliyor. Sadece anamuhalefet partisi bu gerçeklere kör, sağır ve lal. Geçmişteki 14 seçimde olduğu gibi 31 Mart için de tek bir projeleri var, o da AK Parti'ye ve Tayyip Erdoğan'a saldırmak, iftira atmak, çamur atmak. Bunun için terör örgütleriyle iş birliği yapmaktan darbe çığırtkanlığına, ülkede kaos çıkartma çağrısından Türkiye'yi dünyaya şikayet etmeye kadar her türlü rezilliği sergilemekten geri durmuyorlar.

Bay Kemal bak terörle mücadelede neler yapıyoruz duydun mu? Sincar'a girdik Karaçok'a girdik uçaklarımız PKK teröristlerine oralara mezar yaptı mı? İftihar etmen lazım.

UNUTMA BAY KEMAL
Unutma Bay Kemal o kol kola gezdiğin terör örgütlerinin mensupları var ya onların açıkları çukurları kendilerine mezar edeceğiz mezar. Sen kimlerin yanında yer alacağını hala öğrenemedin. Sen onlarla yola devam et biz milletimizle beraber yola devam ediyoruz. Bir gece ansızın gelebiliriz dedik geldik.  Nerede bir sıkıntı varsa orada biz olacağız.

ADALETİN GEREĞİ NEYSE ONUN BEDELİNİ ÖDEYECEK
Çıkmışlar parlementoda bize akıl veriyorlar arkadaşlarımızı vurdular. Sizin arkadaşlarınız değil mi vatandaşları birbirine kırdıran. Kürt kardeşlerimi sokağa dökenler bunlar değil miydi? Bir tanesi içeride yatıyor çıkması lazım diyorlar. Adaletin gereği neyse onun bedelini ödeyecek.

Vesayetten ve FETÖ'den arındırdığımız yargı teşkilatımızın itibarının her geçen gün daha da yükseldiğini görüyoruz

KILIÇDAROĞLU'NA: KORKAKSIN, VATANSEVER DEĞİLSİN
Sen korkaksın korkak vatansever değilsin. Cemal Kaşıkçı cinayeti konusunda akla ziyan iftiralarda bulunuyor. Türkiye cinayeti işleyenlerin kaçmasına göz yummuş. Azıcık aklı olan bir insan bu sözleri etmeye utanıyor. Ama maalesef bunlarda hiçbiri yok. Amerika senatosu kararını verdi bunun arkasında filanca var dedi.

Biz MHP ile bir Cumhur İttifakı oluşturduk ve seçime gidiyoruz. Bizim MHP ile azami müştereklerimiz var, onun için de Cumhur İttifakı'nı oluşturduk. İnşallah 31 Mart'ta Cumhur İttifakı'nın zaferini hep birlikte yaşacağız.

CEMAL KAŞIKÇI CİNAYETİ
Bu zat çıkıp Türkiye’nin ilkeli duruşunu ile tüm dünyada takdir topladığı Kaşıkçı cinayetiyle ilgili akla ziyan iddialarda bulunuyor. Yargı, emniyet ve istihbarat birimlerimiz adeta iğne ile kuyu kazar gibi çok büyük emek sarf ederek ortaya çıkardı.

Katillerin ülkemizi terk ettikleri saatlerde daha olayın ne olduğu tam olarak bilinmiyordu. Eğer bu olayı sıkı bir şekilde takip etmeseydik bu gerçekler ortaya çıkmazdı. Hala takip ediyoruz. Dünyanın takdir ettiği bir hususu bay Kemal görmüyorsa bu da kendi sorunudur.

31 Mart'a yine terör örgütüyle koyun koyuna gidiyorlar. Şimdi bunların koalisyonunda ne var, aynı zamanda bir de malum terör örgütünün beslemesi olan parti var.

Terör örgütleriyle mücadelemizi Gabar'da, Cudi'de hiç aralık vermeksizin devam ettiriyoruz ve ettireceğiz.

9 MİLYON KİŞİYE İŞ SAHASI
10 yılda 9 milyon vatandaşımıza çalışabileceği bir iş sahası temin ettik. Fransa’da sarı yelekliler var CHP orada Gezi olayları nerede Bay Kemal orada Şimdi yine bunların hazırlıkları içindeler Boşuna bekliyorsunuz bedelini ağır ödetiriz.

AHLAKSIZA BAK BU NE TERBİYESİZLİKTİR
Çıkmışlar sokağa davet ediyorlar bu ne terbiyesizliktir ya. Bir tanesi TV ekranlarından kendini bilmez, haddini bilmez, edep yoksunu bir tanesi çıkmış sokağa davet ediyor. Ahlaksıza bak, ahlaksıza bak. Bu ne terbiyesizliktir? Zaten bunlara yargı gereken cevabı verecektir. Ben buna inanıyorum. Sen napıyorsun? Burası Paris mi? Gezi olaylarında zaten herkes dersini aldı. 15 Temmuz'da zaten herkes dersini aldı. Bu ülkede bundan sonra bu tür olaylara girişenler bunun bedelini ağır öderler.

EMEKLİ MAAŞI 66 LİRAYDI
Kılıçdaroğlu’nun tahrik etmeye çalıştığı bir başka kesim emekliler. Emeklilere AK Parti iktidarı kadar değer veren başka bir hükümet olmadı. Biz iktidara geldiğimizde bu ülkede emekli maaşı 66 liraydı son düzenlemeyle bin liranın altına emekli aylığı kalmadı.

ÖĞRENCİ YURTLARI
Üniversite öğrencilerine 45 lira kredi ve ya burs veriyorlardı. Şimdi Ocak’la birlikte bunu 500 liraya yükselttik. Yalana bak. Öğrencilerin kalacağı yer yok diyor. Ne kadar vicdansızsın. 2002’de 182 bin olan yurt kapasitesi vardı. Şimdi bu sayı 689 bin oldu. Öğrenci yurtlarında 214 bin yatak kapasitesini artıracak çalışmayla ilgili ihale süreci devam ediyor.

Günün Önemli Haberleri