Erdoğan'dan korkuyor mu?

Abone ol

Koray Aydın son röportajını İnternethaber'e verdi. Kongereden zaferle çıkarsa yapacaklarını anlatan Aydın, sonuçtan emin.

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER ÖZEL- MHP'nin 4 Kasım'da yapacağı büyük kongre öncesinde en güçlü adaylardan bir olan Koray Aydın, "Toplumsal muhalefetin nasıl öncüsü olacaklarını, meydanlara ineceğiz sözlerinin ne ifade ettiğini ve değişim dinamiği ile ne demek istediğini anlattı İnternethaber'e. 

Kongre öncesi son röportajını İnternethaber'e veren Koray Aydın, yarışın kendisi lehine zaferle sonuçlanacağından emin. Öyle ki, MHP tabanının değişim dinamiğine olan isteğinin buna neden olacağı görüşünde. Kendisinin aday olmasının tüm MHP'lileri umutlandırdığını belirten Aydın sorularımız cevapladı.

SADECE SALI GÜNLERİ MUHALEFET OLMAZ!

NY- Önce hep sorulan o soruyla başlayalım, neden aday olma gereği duydunuz? 

KA-Çünkü AKP iktidarının karşısında güçlü bir muhalefete ihtiyaç var. Şu anda MHP bunu yapamıyor. AKP'nin yeni anayasa çalışmalarıyla Türk kimliğini alt kimlik haline getirmesine ses çıkarmayan bir MHP var. Ben buna kayıtsız kalamam. En önemli adaylık sebebim budur. AKP'nin anayasada Türk kimliğini yok etmesine izin vermeyeceğiz.

NY- Sizce Devlet Bahçeli muhalefet yapamıyor mu?

KA-Hayır. Salı'dan Salı'ya grup toplantısında konuşup sonrasında bunları unutarak muhalefet yapılmaz. MHP şu an halkla birlikte değil, halkın içinde değil, halktan çok uzakta, Cenab-ı Allah genel başkanlığı bana nasip ederse biz bu işi halkla birlikte başaracağız, AKP'nin kaşısında çok güçlü bir muhalefeti halkla birlikte yapacağız. 

NY-Bu yarışı kazanamazsanız, MHP içerisindeki tavrınız ne olacak?  

KA-Partimde çalışmaya ve partime destek olmaya devam edeceğim. 

NY- Peki parti içi muhalefet yapacak mısınız? 

KA-Hayır. Ben partimi sadece kurultaylarda eleştiririm. Onun dışında hiçbir siyasi alanda partim aleyhine konuşmam. 

TAYYİP ERDOĞAN'DAN KORKMUYORUM! 

NY- Tayyip Erdoğan çok güçlü bir lider, halkı kendisine inandırmayı başarmış, yani zor olanı başarmış bir lider, ona kaşı nasıl bir muhalefet yapmayı düşünüyorsunuz?  

KA-Tayyip Erdoğan'a karşı halkın dilinden konuşacağım, ben genel başkan olursam AKP iktidarını alt edeceğim. 

NY- Erdoğan'ın bu kadar güçlü bir lider olması sizi korkutuyor mu? 

KA-Hayır.  

MEYDANLARA İNMEK DEMOKRASİNİN GEREĞİDİR. 

NY- "Sokaklara ineceğiz" sözünüz çok tartışılıyor. 80'li yıllarda sokak olaylarından canı yanmış bir Türkiye var karşımızda. Bu söyleminizle ne demek istiyorsunuz? 

KA-(Gülüyor) Bu söz yanlış anlaşılıyor. Ben meydanlara inmekten bahsediyorum. Halk demokratik hakkını kullanabilmeli, meydanlarda hakkını arayabilmelidir. Bunu demokratik yollarla yapanlara tepki verilmesini anlamıyorum. Kim demokratik hakkını aramak için sokağa dökülürse ben de orada olacağım. 

NY- O zaman 29 Ekim'de yaşananlar sizi üzmüş olmalı. 

KA-Tabi ki çok üzdü. Orada bayram kutlamak isteyen insanlar vardı, demokrasiye gölge düşmesini istemeyiz. BDP'de kırıp dökmeden demokratik hakkını meydanlarda arayabilir, bizim için bir mahsuru yok. 

NY- Hazır BDP demişken, sizce Türkiye'de Kürt sorunu var mı? 

KA-Bu soruya cevap vermek istemiyorum, sorunlara girmeyelim.

AKP'NİN TÜM YALANLARINI ORTAYA ÇIKARACAĞIM! 

NY- Halkı kendinize nasıl inandıracaksınız?

KA-Bakın, ekonomi küçüldü, her gün dış borcumuz giderek artıyor, bu ne demek? zam demek. Türkiye her gün küçülüyor. 

NY- Türkiye küçülürken AKP büyüyor ama, bununla nasıl baş edeceksiniz? 

KA-Ülkeyi karış karış gezerek, AKP'nin yalanlar üzerine kurulmuş politikasını halka anlatacağım, halkla kucaklaşacağım. AKP siyasette çuvallamıştır, ekonomide duvara çarpmıştır. Artık birilerinin bunu anlatması lazım. Bunu ben yapacağım. 
 

KADINLARI KARİZMAMLA MHP'YE ÇEKEBİLİRİM 
 

NY- Kadın ve gençlere çok önem veriyorsunuz, özellikle kadınları MHP'ye dahil etme konusunda da oldukça iddialısınız, kadınları MHP'ye nasıl dahil edeceksiniz, bununla ilgili bir projeniz var mı?

KA-Evet. Gençlik Kolları 6 ay içerisinde kurulacak, Kadın Kolları da 1 yıl içerisinde istediğim düzeye gelmiş olacak.  

NY- Peki kadınlar neden gelsin MHP'ye?

KA-Öyle demokrat bir parti olacağız ki kadınlar bizim partimizde siyaset yapmak isteyecekler.

NY- Liderin karizmasının da bu konuda önemli olduğunu düşünüyor musunuz, siz onları karizmanızla etkileyebilir misiniz?

KA-Evet, konuşmamla, söyleyeceğim laflarla kadınları MHP'ye çekebileceğimi düşünüyorum.

NY- Tırnak içerisinde soruyorum, bir balkon konuşması hazırladınız mı? 

KA-(Gülümsüyor) Hayır, eğer kazanırsam oradaki konuşmam doğaçlama olacak.


AİLEM BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
 

NY- Son günlerde tabiri caizse siyasetle yatıp siyasetle kalkıyorsunuz, Koray Aydın siyaset dışında ne yapar, en büyük hobisi nedir? 

KA-Ailem. Ailem benim için çok önemlidir, onlarla çarşı pazar gezmek, birlikte yemek yemek en büyük eğlencem ama son üç aydır onlara hiç zaman ayıramıyorum. 

Kişisel olarak ise başta basketbol olmak üzere tüm spor dallarında profesyonel bilgiye sahibim. Sporun her dalını çok severim. Yüzmek beni mutlu eder. Özellikle kışın kayak yapmaya bayılırım. Dağların özel bir yeri vardır ben de… Dağlar kışını da saklamaz yazını da… Fedakardır.

Günün Önemli Haberleri