Erdoğan'dan Kırgızistan'a FETÖ uyarısı

Abone ol

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kırgızistan Cumhurbaşkanı Ceenbekov ikili ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak bir basın toplantısı düzenledi. Erdoğan burada yaptığı konuşmada özellikle FETÖ konusunda Kırgızistan'a uyarılarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kırgızistan ziyaretinde yapmış olduğu açıklamada, Kırgızistan'ın FETÖ konusunda dikkatli olması gerektiğini vurgulayarak, "FETÖ mevcut bulunduğu her ülke için tehdittir. Ülkemiz attığı adımlarla bu örgütün belini kırmayı başarmıştır. Kırgızistan'daki FETÖ varlığı ile mücadele edilmesi başlıca gündemimizi oluşturdu'' diyerek örgütün faaliyetlerinin Kırgızistan için ne derece büyük bir tehlike oluşturduğuna dikkat çekti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, imzalanan anlaşmaların ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan, "Türkiye, Kırgızistan arasındaki ilişkilerin hak ettiği düzeye ulaşması için yoğun çalışmalar yapıyoruz. Pazartesi günü Türk Konseyi'ne katılarak önemli kararlar alacağız. Ekonomik ilişkilerle desteklenmeyen her işbirliği zayıflamaya mahkumdur." dedi Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Siyasi , askeri, ticari ve kültürel alanlarda atabileceğimiz adımları görüştük. Türkiye, Kırgızistan arasındaki ilişkilerin hak ettiği düzeye ulaşması için yoğun çalışmalar yapıyoruz. Pazartesi günü Türk Konseyi'ne katılarak önemli kararlar alacağız. Ekonomik ilişkilerle desteklenmeyen her işbirliği zayıflamaya mahkumdur. Birikimlerimizi Kırgızistan'la paylaşmayı arzu ediyoruz. Alt ve üst yapısında yapabileceğimiz çok şey var."

FETÖ HER ÜLKE İÇİN TEHDİT

"FETÖ mevcut bulunduğu her ülke için tehdittir. Ülkemiz attığı adımlarla bu örgütün belini kırmayı başarmıştır. Kırgızistan'daki FETÖ varlığı ile mücadele edilmesi başlıca gündemimizi oluşturdu. Biz kardeşsek çektiğimizi kardeşlerimizin çekmesini istemeyiz. Biz darbe yedik, kardeşlerimizin aynısını yaşamasını istemeyiz. Bunlar askeriyee, kurumlara sızarlar. Burada da aynısını yaparlar. FETÖ'yü Kırgızistan'da bir tehdit olmaktan çıkaracağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Kırgızistan'da 'Borsok' ikramı!HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Günün Önemli Haberleri