Erdoğan'dan Kandil'e operasyon sinyali

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da konuştu Afrin'den sonra Kandil'e operasyon düzenlenebileceğinin sinyalini verdi. Erdoğan, demokratik açılım süreci sonrası bugün Türkiye'nin Kürt sorunu olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zeytin Dalı operasyonuyla Mehmetçiğin Afrin'de zaferi yakaladığını söyleyerek sıranın Kandil'e geldiğini söyledi. Terör sorununu kaldırmak için demokratik açılım sürecini başlattıklarını da hatırlatan Erdoğan, "Sadece hakka ve halka güvenerek bu yolda Kürt sorununu çözmeyi başardık" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün TÜYAP Diyarbakır Fuar Merkezi'nde düzenlenen iftar programında konuştu. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

"Bugün Diyarbakır'da tarihe geçeceğine inandığım bir miting gerçekleştirdik. Diyarbakır bizi bugün büyük bir hasretle bağrına bastı. Sıcağa ve oruca rağmen miting meydanını hınca hınç dolduran kardeşlerime teşekkür ediyorum. Diyarbakır'ın tarihi duruşuyla kardeşliğimize uzanan ellere cevap verdiğine inanıyorum.

Diyarbakır'da Milli irade gaspçılarına çok güzel cevap verildi. Birilerinin arka bahçesi olmadığını haykırdı. CHP ile bir olup siyaset mühendisliği yapanların hesabı ilk önce Diyarbakır'da bozguna uğrayacaktır. Yavrularını kızlarını dağlara kaçıranların kim olduğunu iyi bilen kardeşlerim bunun hesabını soracaktır.

"BURASI KARDEŞLİĞİN ŞEHRİDİR"

Burası artık kimlik siyaseti üzerinden bölücülük yapanların değil kardeşliğin şehirdir. Hans'a George'a İslam düşmanı emperyalistlere taşeronluk devri kapanmıştır. Diyarbakır'da artık bodrum katlarında teröristlerin ayakçılarının tokatlandığı dönem sona ermiştir.

Belediyelerin imkanlarının teröristlerin emrine verildiği dönem sona ermiştir. Diyarbakır bir şahlanışın arifesindedir. Kendileri zevk içerisinde sürerken Diyarbakırlı gençleri dağa gönderen terör baronlarına bir şamar olacaktır. 24 Haziran Kürt kardeşlerimizin değerleriyle kavgalı siyaset tarzının mezara gömüldüğü gün olacaktır.

"PKK'NIN DESTEKLEDİĞİ MALUM PARTİ..."

Eski Türkiye'nin dışlayıcı dilini ortadan kaldırarak kucaklayıcı söylem inşa ettik. İnkar, ret, baskı politikalarını bir daha asla gündeme gelmemek üzere rafa kaldırdık. PKK'nın desteklediği malum partinin bizim değerlerimizle İslam'la uzaktan yakından bir alakası var mı?

Bunlar ateist, dini suistimal eden tipler. Ölümü öldürmeliyiz, korkuyu korkutmalıyız. Bunu yapmazsak buralarda cirit atarlar. Hükümetimiz tavrını ortaya koydu. Şuralarda evlerin altında tünellerle birbirlerine bağlanmamış mıydı?, mezarlıklarda mahkemeler oluşturmadılar mı, Kürt kardeşlerimi haraca bağlamadılar mı? Güvenlik güçlerimiz el ele verdiler bu işin üzerine gittik şuanda geldiğimiz nokta ortada.

"ABD'NİN TESLİM ETTİĞİ SİLAHLAR..."

Benim vatandaşıma Kürt, Türk, Roman ne olursa olsun düşman olanlar bizim de düşmanımızdır. Hepsi Batı'nın oyuncakları, maşası. Onların talimatlarıyla hareket ediyorlar. Kuzey Suriye'de saldıranlar bu ülkenin dostu mu? Kürtmüş onların Kürt'lükle alakası yok. ABD 5 bin tır silahı teslim etti bunlara. Susalım mı, duralım mı? Gereği neyse onu yapmak zorundayız. Bu ülkede kimse kalkıp da birilerinin talimatıyla bize yön veremeyecek. Gereğini yapıyoruz yapacağız.

"SIRA KANDİLE GELECEK"

Afrin'de Zeytin Dalı operasyonunu yaptık mı? Yaptık. Mehmedimiz, komandolarımız hep birlikte Afrin'de zaferi yakaladılar. Bazıları Kandil'den atıp tutuyor. Sıra oraya da gelecek. Analar ağlamasın diye demokratik açılımı çözüm sürecini biz devreye aldık. Terör sorununu bu ülkenin gündeminden kaldırmak için terör örgütünün ihanetlerine rağmen bu süreci devam ettirdik. Kürt kardeşlerimin sıkıntılarını çözmeye çalıştık. Yüzlerce düzenlemeyi hayata geçirdik.

Sadece hakka ve halka güvenerek bu yolda Kürt sorununu çözmeyi başardık. 2018'in Türkiye'sinde Kürt sorunu diye bir sorun yoktur. Eski Türkiye'de Kürtlerin kendileri sorun olarak görülüyordu. Bugünün Türkiye'sinde hiçbir vatandaş öyle görülmüyor. Bizim tek sorunumuz terör. Onu da çözüyoruz. Üstesinden geliyoruz. 780 bin kilometrekare vatanın bir karışında dahi eli kanlı terör sürülerine hak tanımayacağız.

"53 VATANDAŞIMIZIN ÖLÜMÜNE NEDEN OLDULAR"

Demokrasimize kara çalmaya çalışanlara bakın. Sadece çalışmadan, üretmeden para kazanmaya çalışmış, alışmış rantçıları göreceksiniz. Çocukları annelerinden koparıp dağa kaçıran terör baronlarını göreceksiniz. İmamın, esnafın, öğretmenlerimizin kanını döken canilerini göreceksiniz. Kobani bahanesiyle 53 vatandaşımızın ölümüne neden olan siyasetçi kılıklı provokatörleri göreceksiniz. 28 Şubat döneminde kızlarımızı üniversiteye sokmayan faşisleri göreceksiniz. Eski Türkiye'nin artıkları dışında AK Parti'den rahatsız olan kimse yoktur.

16 yıldır hiçbir zaman milletimizin taleplerine kulak tıkamadık. Kendimizi mükemmel bir noktada görmedik. Hep daha iyisini yapmaya hedefledik. Asla taviz vermeden toplumumuzun bütün kesimlerinin taleplerini karşılamaya devam edeceğiz. Herkesin özgürlükleri alabildiğine genişlemiştir. Biz yapıyoruz, onlar yıkıyor. Yakılan, yıkılan Diyarbakır'ı yeniden ayağa kaldırdık.

Eserler ortada.Kürt, Türkmen, Arap ayrımı yapmadan tüm mazlumlara sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bizi bölmeye çalışanlara inat birbirimize kenetleneceğiz. CHP zihniyetinin bu ülkeyi tekrardan eski baskıcı, antidemokratik hale döndürmeyeceğiz."

Günün Önemli Haberleri