Erdoğan'dan flaş İsrail'e boykot açıklaması

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail ile ticari ilişkilerin gözden geçirileceğini açıkladı. Erdoğan, İsrail'e yaptırım, boykot gibi adımların atılması için İİT olarak tavsiye kararı alındığını söyledi.

İslam İşbirliği Teşkilatı’nın İstanbul zirvesinde “boykot” için tavsiye kararı alındığını belirten Erdoğan, “Türkiye olarak ekonomik, ticari ilişkilerimizi masaya yatıracağız. Seçimin ardından bu istikamette adımlarımızı atacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın gurbetçilerle buluştuğu Saraybosna dönüşü uçakta beraberindeki basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Zirvesi sonrası İsrail'e karşı somut adımların atılıp atılmayacağı yönündeki soruya Erdoğan şu yanıtı verdi:

SEÇİMİN ARDINDAN ADIMLAR ATILACAK
"Bu hususta İslam İşbirliği Teşkilatı olarak, bunların ürünlerine yönelik bir boykot uygulanması konusunda tavsiye kararı aldık. Temenni ederim ki İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkeler alınan tavsiye kararı doğrultusunda boykot uygulamasına girerler; neticede oralardan artık herhangi bir ürün alınması da söz konusu olmaz. Tabii ki bizde aynı şekilde bu durumu gözden geçireceğiz. Türkiye olarak orayla olan münasebetlerimizi, özellikle ekonomik, ticari ilişkilerimizi masaya yatıracağız. Önümüzde malum seçim var, seçimin ardından bizler de bu istikamette adımlarımızı atacağız.

BAĞIMSIZ SORUŞTURMA KOMİSYONU OLUŞTURULACAK MI?
Bağımsız soruşturma komisyonunu kurma kararı verdik. Ama bu tür bir komisyonun kurulmasının da ötesinde, Kosova’da olduğu gibi, Bosna Hersek’te olduğu gibi orada Birleşmiş Milletler’in bir barış gücünün oluşturulması için de tavsiye kararı aldık. Bunun caydırıcı olacağını; İsrail’in, Birleşmiş Milletler güçlerine kurşun sıkmasının kolay olmayacağını düşünüyoruz.

Günün Önemli Haberleri