Erdoğan'dan Almanya'ya PKK ve FETÖ tepkisi

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier'in davetlisi olarak Bellevue Sarayı'nda onuruna düzenlenen akşam yemeğine katıldı.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier'in davetlisi olarak Berlin'e gelen Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Bellevue Sarayı'nda kendisi ve eşi Emine Erdoğan onuruna verilen akşam yemeğine katıldı. Erdoğan, Türkiye'de tutuklu Alman vatandaşlarıyla ilgili konuştu, bu konuyla ilgili yanlış bilgilendirme olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, akşam yemeği öncesi Frank Walter Steimeier ve eşi Elke Büdenbender tarafından kapıda törenle karşılandı. 

Yemek öncesi konuşan Erdoğan, Türkiye'de tutuklu Alman vatandaşlarıyla ilgili tartışmalara açıklık getirdi. İşte Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları:

"Bir konunun altını çizmek istiyorum. Görüyorum ki yanlış bir bilgilendirme var. Bu bilgilendirmeyi düzeltmek benimde Türkiye’nin Cumhurbaşkanı olarak görevimdir. Herhalde teröristleri korumak gibi bir görevimiz yok. Eğer benim ülkemde teröre bulaşıyorsa birileri, bu hangi sınıftan olursa olsun, bizim hukukumuz onu cezalandırıyorsa yargı makamları da bunun gereğini yapar. Bu Almanya’da da olsa böyledir, dünyanın bir değişik ülkesinde de olsa böyledir” şeklinde konuştu.

"BUNLARA NİÇİN MÜSAADE EDİLİYOR?"

Avrupa Birliği’nde de terör örgütü olarak kabul edilen PKK’nın şu anda Almanya’da binlerce mensubu elini kolunu sallayarak dolaşmaktadır. Yeri geldiği zaman terör örgütünün başının posterleriyle beraber Almanya’nın devasa caddelerinde gösteriler yapmaktadır. Halbuki bunlar yasaktır. Peki bunlara niçin müsaade ediliyor?

“KAÇMIŞ VE ALMANYA’YA SIĞINMIŞTIR”

Aydınlar deniyor bu aydınların tanımını yapmak lazım. Gazeteci deniyor, bu gazeteci eğer teröre bulaşmışsa ve Türk yargısı bunu mahkum etmişse, bunu savunabilir miyiz? İşte bunlardan bir tanesi de 5 yıl 10 aya mahkum olan güya sözde gazetecidir sözde gazeteci bir boşluktan yararlanarak kaçmış ve Almanya’ya sığınmıştır, Almanya’ya gelmiştir. Şuanda Almanya’da. Ve kendisi el üstünde tutulmuştur."

Erdoğan Alman iş adamlarıyla buluştu

"BİZ ONLARIN YAPTIKLARINI YAPMADIK"

Benzer durumların yaşandığında Türkiye’nin Almanya’ya yardım etmekten çekinmediğini ama Almanya’dan aynı tavrı görmediklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizden üç tane, beş tane, altı tane gazeteci istediler. Ve bizim buna karşı ne yaptığımızı gayet iyi biliyorlar. Biz onların yaptıklarını yapmadık” şeklinde konuştu.

"BUNLARI KONUŞMAYACAK, SÖYLEMEYECEK MİYİZ?"

FETÖ üyesi binlerce kişinin de Almanya’da olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “FETÖ terör örgütü, yüzlerce binlercesi ne yazık ki şuanda Almanya’da elini kolunu sallayarak dolaşıyor. E biz bunları şimdi konuşmayacak mıyız, söylemeyecek miyiz?” ifadelerini kullandı.

Bu akşam bu konulara değinmek gibi bir planının olmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ben aslında bunları bu akşam konuşmak istemezdim. Ama sayın başkan bunları dile getirince ben bunu konuşmak zorunda kaldım. Keşke konuşmaz olaydım halbuki bunları biz gündüz aramızda konuştuk. Tekrar bunları burada konuşmaya gerek yoktu. Çünkü bu sofrayı ben muhabbet sofrası olarak görüyordum ve bir muhabbet sofrasında da bunlar konuşulmazdı” dedi.

Bellevue Sarayı'nda Erdoğan onuruna yemekHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Günün Önemli Haberleri