Erdoğan'a pankartlı soru (Video)

Abone ol

Nükleer karşıtı eylemleriyle bilinen çevreci örgütlerden Greenpeace, başbakan Erdoğan'a bu soruyu sordu.

Greenpeace Akdeniz grubu Taksim Meydanı'nda kurduğu nükleer karşıtı kampta yeni bir eyleme daha imza attı. Meydanda bulunan iki aydınlatma direğine çıkan Greenpeace üyesi 2 kişi, "Başbakan'dan Cevap Bekliyoruz" yazılı 25 metre eninde, 3,5 metre boyunda pankart açtı.

Türkiye'de, hükümet tarafından Sinop ve Mersin'de yapılması planlanan nükleer santralleri protesto etmek için Taksim Meydanı'na 3 Haziran'da kamp kuran Greenpeace Akdeniz grubu, 5'inci günde ilginç bir eylemi gerçekleştirdiler. Greenpeaceli iki tırmanışçı, sabah 06:00 sıralarında Taksim Meydanı'ndaki iki aydınlatma direğine tırmandılar. Yaklaşık üç saat süren uğraşların ardından Greenpeaceliler, "Başbakan'dan Cevap Bekliyoruz" yazılı, 25 metre eninde, 3,5 metre boyundaki dev pankartı Taksim Meydanı'nda açtılar.

Greenpeace Akdeniz İklim ve Enerji Kampanyası sorumlusu Pınar Aksoğan yaptıkları eylemin amacını açıkladı:

"Nükleere karşı direniş kampımızın 5'inci gününde en zorlu tırmanışı gerçekleştiriyoruz. Bundan önce nükleere karşı olarak, yerde bir insan pankartı oluşturduk. Bugünde göklere yazıyoruz. Başbakan nükleer santral planlarını iptal edene kadar da burada eylemlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Enerji Bakanı Taner Yıldız bugün 2071 yılına kadar nükleer santralleri kapatacaklarını açıkladı dünyada ilk kez bir ülke nükleer santrali olmadan bunları kapatacaklarını açıkladı. Buda gösteriyor ki aslında bu enerjiye ihtiyacımız yok. Türkiye'nin geleceği temiz enerjilerde ve biz bu planları iptal edilinceye kadar eylemlerimize devam ediyoruz"

Günün Önemli Haberleri