Erdoğan: Üç dönem başkanlık yapanlar dinlenecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa dönüşü uçakta gazetecilerle sohbet etti. Yerelde aday belirleme süreciyle ilgili konuşan Erdoğan, 'Üç dönem başkanlık yapanları istirahate çekeceğiz. Tamamına yakını için geçerli, halk değişim istiyor.' dedi.

Erdoğan, Fransa dönüşü uçakta gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti, ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı görüşme, Halk Bankası ile Kıbrıs ve Doğu Akdeniz'deki gerilimle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Yerel seçim çalışmalarına değinen Erdoğan, aday belirleme sürecinde üç dönem uygulamasını dikkate alacaklarını belirtti.

''ÜÇ DÖNEM BAŞKANLIK YAPANLAR DİNLENECEK'' "Çünkü halk değişim istiyor.” diyen Erdoğan, “Değişim isteği için biz üç dönem aynı yerde belediye başkanlığı yapmış arkadaşları dördüncü dönem için aynı yerde düşünmüyoruz. Ha ne olabilir? Dördüncü dönem bir başka yerde bir başka il veya ilçede belediye başkanı adayı olabilir. Bu daha ziyade ilçeler bazında böyle olur.“ şeklinde konuştu.

KILIÇDAOĞLU'NUN 'HARAM' SÖZÜ Erdoğan'a, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun "Ak Parti'ye oy verirseniz harama ortak olursunuz" sözleri soruldu. Erdoğan, "Haram helal gibi meseleleri Kılıçdaroğlu ile konuşacak değiliz. Haramı da helali de elhamdülillah biz gayet iyi biliriz. Bugün Türkiye’de 1800’e yakın belediye Ak Partili ise bunun bir sebebi var. Eğer demokrasi ise demokraside halkın iradesine saygı duyacaksın.“ dedi.

 "KAYIT GERÇEKTEN BİR FELAKET" Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin ses kayıtlarını değerlendirdi. "Kayıt gerçekten bir felaket" diyen Erdoğan, "Suudilerin istihbaratçısı kaydı dinlediğinde, ‘herhalde bu eroin almış; bunu ancak eroin alan birisi yapar’ diyecek kadar şok oldu. Ortada böyle bir gerçek var. Buna rağmen olayı saptırma peşinde olanlar var.” şeklinde konuştu.

Diğer Videolar