Erdoğan kurmayların yüzüne söyledi böyle gidemeyiz

Abone ol

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, 24 Haziran seçimlerinin ardından yapılan ilk MKYK toplantısında konuşulanları bugünkü yazısında aktardı.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, 24 haziran seçimlerinden sonra AK Parti'nin ilk MKYK toplantısında konuşulanları "Yeni dönemin ipuçları" başlıklı köşesinde paylaştı. Erdoğan toplantıda "Partiyle ilgili sorunları gidermemiz lazım. Mahalli seçimlere böyle gidemeyiz." uyarısını yapmış. Erdoğan'ın parti oyunun yüzde 42'ye gerilemesinde ekonomi olduğunu düşündüğünü belirten Selvi, yeni dönemde ekonomiyle ilgili kapsamlı bir çalışmanın yapıldığını yazdı. İşte MKYK'da yaşananlar:

ERDOĞAN KONGRE TARİHİNİ ERKENE ALDIRDI
Kongrenin öne çekilmesi teklifi Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geliyor. Erdoğan, “Partiyle ilgili sorunlar çok önemli. Partiyle ilgili sorunları gidermede kongre çok önemli olacak. O nedenle kongre tarihini öne çekelim. Kongrede partimizi yeniden yapılandıralım” diye konuşuyor.

"SORUNLARI GİDERMEMİZ LAZIM"
Eylül ayında yapılması planlanan AK Parti Kongresi 18 Ağustos’a çekiliyor. Erdoğan ardından yeni hedefi ortaya koyuyor. “Kongre sonrası yerel seçim çalışmalarına hız vereceğiz. Seçim atmosferinden çıkmayacağız. Tüm gücümüzle yerel seçimlere odaklanacağız. Partiyle ilgili sorunları gidermemiz lazım. Mahalli seçimlere böyle gidemeyiz. Yerel seçimlere hazırlıklı olmalıyız. Yerel seçimlerde adaylar çok önemli olacak” diyor.

Erdoğan, iki önemli değişikliğe hazırlanıyor.

1- 8 Temmuz’da yeni hükümeti kuracak. Cumhurbaşkanı’nın milletvekili seçilen bakanlardan birkaç ismi alması bekleniyor. Başbakan Binali Yıldırım’ın Meclis başkanlığı neredeyse kesinleşti. Binali Yıldırım AK Parti-MHP, ‘cumhur ittifakı’nın Meclis başkanı olacak. AK Parti Grup Başkanlığı için de Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın ismi ön plana çıkıyor. 16 bakandan oluşacak kabinede yeni isimler yer alacak.
2- 18 Ağustos’taki kongrede ise AK Parti yönetimi yenilenecek.

Bu arada Erdoğan, MHP’yle ilgili önemli bir uyarıda bulunuyor. “Cumhur ittifakı devam edecek. MHP’yi kıracak söz ve davranışlardan uzak durun” diyor.

YENİ DÖNEMİN KODLARI
Bu açıklamalar önemli ama yeni dönemin ipuçlarını yansıtması açısından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çizdiği gelecek perspektifi daha büyük önem arz ediyor. Üç nokta ön plana çıkıyor.

1- Terörle mücadele
2- Ekonomi
3- Dış politika

ERDOĞAN "EKONOMİ" DEDİ
Yeni dönemde ekonomiyle ilgili derinlikli bir çalışma yapıldığı söyleniyor. Seçim kampanyasına ekonomi damgasını vurdu. AK Parti’nin yüzde 42’ye gerilemesinde ekonomi ilk sırada geliyor. O nedenle Erdoğan, “Ekonomi, ekonomi, ekonomi” diyor.

Batı dünyasıyla ilişkilerin düzeltilmesinin öncelikli gündem maddeleri arasında olduğu söyleniyor. OHAL’in kaldırılması, Mehmet Altan ve Celalettin Can’ın tahliyesi yeni dönemin ayak sesleri görülebilir mi? ABD’yle ilişkilerin iyileştirilmesi adına 18 Temmuz’daki rahip Brunson davasından bir tahliye çıkar mı?

Erdoğan kavga etmeyi bildiği kadar uzlaşmayı da bilen bir lider. Yeni dönem, yeni umutlarla geliyor.

16 Nisan referandumu ve 24 Haziran seçimleriyle sistem değişikliği onaylandı, siyasetin sorunları çözüldü. Şimdi sıra toplumsal sorunların çözümünde. Bunun yolu da AK Parti’nin reformcu kimliğine dönmesinde yatıyor.

Abdulkadir Selvi'nin yazısının tamamı

Günün Önemli Haberleri