Erdoğan ile Bahçeli'yi CHP-İYİ Parti ittifakı mı korkuttu? Muhalefet ne diyor?

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli'nin geçen haftalarda devrilen ittifak masasının etrafına bugün tekrar oturacak olması CHP ve İYİ Parti kanadında nasıl karşılandı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Meral Akşener ne dedi?

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli, yerel seçimlerde ittifakı konuşmak için bugün saat 16:00'da bir araya geliyor. İki hafta önce bizzat Devlet Bahçeli tarafından devrilen ittifak masasının bugün tekrar kurulmasına muhalefet partileri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ne diyor? 

'İYİ PARTİ - CHP İTTİFAKI KORKUTTU'... Kemal Kılıçdaroğlu'na göre CHP'nin İYİ Parti ile ittifak görüşmeleri, AK Parti ile partinin lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı "korkuttu ve telaşlandırdı". Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın Bahçeli'yi yeniden ittifak masasına davet etmesini, "Bizim yaptığımız atağın doğurduğu panik" sözleriyle değerlendirdi.

'KAYBETME TELAŞI VAR'... Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "İktidar cephesinde tabii bir panik havası var, kaybetme telaşı var. Ben onun farkındayım. Ama ne kadar korkarlarsa korksunlar, telaşlanırlarsa telaşlansınlar, bu seçimde kaybedecekler. Onlar da görüyor bunu."

'İKİSİ BİRBİRİNİN MÜTEMMİM CÜZÜ'... İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise CHP ile ittifak konusunda seçmendeki beklentiyi boşa çıkaran taraf olmayacaklarını söyledi, Erdoğan ile Bahçeli'nin yeniden ittifak masasına oturması konusunda ise Akşener, "Bu bizi ilgilendiren bir konu değil. TBMM'de görüyoruz, birbirlerinin mütemmim cüzleri zaten. Demek ki her iki parti de yerel seçime yalnız başına gitmelerinin sakıncalarını gördü" ifadelerini kullandı.

Günün Önemli Haberleri