Erdoğan: CHP'nin İş Bankası hisseleri hazineye devredilecek

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin İş Bankası'ndaki hisseleriyle ilgil çarpıcı bir açıklama yaptı. Erdoğan, "Konuyu Meclis'e getirip bu hisselerin Hazine'ye devrini sağlayacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri'de Cumhuriyet Meydanı'ndaki Toplu Açılış Töreni'nde halka hitap etti. CHP'nin İş Bankası'ndaki hisseleriyle ilgili konuşan Erdoğan, " İş Bankası'nda yüzde 28'e yakın hisse olayı var ya. Bunu Gazi Mustafa Kemal Atatürk CHP alsın kullansın diye yapmadı, hazineye gitsin diye yaptı. Meclis'e bu konuyu getiriyoruz. MHP de destekleyeceğini açıkladı. Bu hissenin hazineye devrini sağlamış olacağız" dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satır başları:

İDLİP İÇİN DÜNYA BİZİ KUTLADI CHP KUTLAMADI
İdlib'de elde ettiğimiz insani ve stratejik başarıdan dolayı tüm dünya bizi kutladı. Anamuhalefet bu konuda bir söz edebildi mi? Etmez. Son 17 yıldır anamuhalefet partisinin en büyük başarısı nedir, her evden bir oy diyerek bölücü örgütün güdümündeki partiyi Meclis'e sokmak. Şimde yerel seçimlerde kimi belediyeleri yine onlara peşkeş çekmeye hazırlanıyorlar.

HDP'YE KAYYUM UYARISI
Buradan sesleniyorum; eğer teröre bulaşmış olanlardan kalkıp da belediye başkan adayları yapanlar çıkaracak olursa bilsinler ki kayyum atanan yerlerdeki ilkemiz neyse aynısını işleteceğiz. Bu milletin parasını biz belediyeye verelim de Kandil'e gitsin. Yok böyle bir şey.

KILIÇDAROĞLU 900 BİN LİRAYI AŞAN TAZMİNATI NEREDEN ÖDEDİ?
Şimdi merak ediyorum kazandığım davalarda Kılıçdaroğlu kendi cebinden mi ödedi, yoksa CHP'nin kasasından mı ödedi. Bunu açıklamaya davet ediyorum. Bu paraları nereden ödedin?

CHP'NİN İŞ BANKASI HİSSELERİ İÇİN DÜZENLEME
İş Bankası'nda CHP'nin yüzde 28'e yakın bir hissesi var ya. Bunu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, CHP alsın kullansın diye yapmadı. Hazine'ye gitsin diye yaptı. Biz Meclis'e bu konuyu getiriyoruz. İnşallah meclisten bunu çıkartacağız ve bu hissenin hazineye devrini sağlamış olacağız. Şimdi tabi tutuştu. Bunu biz kullanmıyoruz ki diyor. Bir de kullanacak mıydın? Bir an önce meclisimizden bu geçecek. Ardından da hazinemize İş Bankası bunu ödeyecek.

ONLAR BU ÜMMETİ PARÇALADILAR
Terör konusunda bir diğer sorun da FETÖ'dür. Eğitim diyerek, sohbet diyerek sinsice kurdukları tuzaklarla nice gencimizi nice vatandaşımızı düşürdüler. Bu örgütün ortaya çıktığı tarih 17-25 Aralık. 2010'da başladılar ama bu hareketin 40 yıl mazisi var. Şimdi ise ortaya konulan tüm hakikatlere rağmen örgütün içinde kalanlar bunun tüm sonuçlarına razı olmuşlar demektir. Kim olursa olsun, ister babamız, ister evladımız olsun, canlarını yakarız, hukuk neyse onu da uygularız. Onlar bu ümmeti parçaladılar, aileleri parçaladılar. Bunlara biz müsade edemeyiz.

Erdoğan, Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış törenine katılmak üzere kente geldi. Erdoğan'ı Kayseri Havalimanı'nda yöresel kıyafetli çocuklar karşıladı.

TERÖRLE MÜCADELE MESAJI: KILIÇ ARTIKLARINI EN KISA SÜREDE İMHA EDECEĞİZ
Kendilerince ülkemizin canını yakacak eylemlere girişmek için fırsat kolluyorlar. Allah'ın izniyle onlara bu fırsatı vermeyeceğiz. Hala topraklarımız içinde kalan kılıç artıklarını da en kısa sürede imha edeceğiz

Erdoğan, Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış kurdelesini, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar (sağ 3), Adalet Bakanı Abdulhamit Gül (sağda), AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki (sol 4), AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız (sol 3) ve protokol üyeleri ile kesti.
Günün Önemli Haberleri