Erbakan'ın ölümü eylemi iptal ettirdi!

Abone ol

Has Parit'ye üye bir grup 28 Şubat'ı protesto etmek için düzenledikleri eylemi iptal ettiler

Mecidiyeköy'de 28 Şubat'ı protesto etmek için toplanan Halkın Sesi Partisi (Has Parti) üyesi bir grup, Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın ölüm haberini duyunca yapılması planlanan eylemi iptal etti.

Bazı partililerin gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü. SP Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın Ankara'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmesi sevenlerini hüzne boğdu.

Saadet Partisi'nden ayrılarak HAS Parti'ye katılan partililer de Erbakan'ın ölüm haberini üzüntüyle karşıladı. Mecidiyeköy Meydanı'nda 28 Şubat postmodern darbesini protesto etmek amacıyla bir araya gelen HAS Parti İstanbul İl Gençlik Kolları üyeleri, Erbakan'ın ölüm haberini partinin İstanbul gençlik kolları başkanı İhsan Sorar'dan öğrendi.

Eylem için sembolik mahkeme kuran ve slogan atıp pankart açmaya hazırlanan eylemciler vefat haberinin gelmesiyle kısa bir basın açıklaması yaparak eylemi sonlandırdı.

Grup adına açıklama yapan İhsan Sorar, "28 Şubat'ta Türk siyası tarihi bir demokrasi ayıbı ile karşı karşıya kalmıştır. Bütün darbecileri yargılamak için yüzlerce HAS Partililer olarak buraya toplandık.

Ancak az evvel aldığımız haber neticesinde Türk siyasi tarihinin önemli liderlerinden, Türk siyasi hayatının ufkunu açan önemli bir siyaset adamını kaybettiğimizi derin bir teessürle öğrenmiş bulunuyoruz.

Muhterem Erbakan hocamıza Allah'tan rahmet diliyoruz, tüm Türkiye'ye baş sağlığı diliyoruz. Acımız çok büyük. Türk siyaseti ve milleti adına hepimiz çok üzgünüz çok sıkıntılıyız. Bugün burada yapacağımız siyasal eylemi Erbakan hocamızın vefatı dolayısıyla iptal ediyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından İhsan Sorar'ın ve diğer partililerin göz yaşlarını tutamadığı gözlendi. Bazı partilileri arkadaşları teselli etti

Günün Önemli Haberleri