Erbakan AK Parti'ye geçiyor mu?

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Fatih Erbakan, herkesin uzun süredir merak ettiği soruya cevap verdi.

Saadet Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Fatih Erbakan, kendisinin AK Parti'ye katılımının söz konusu olamayacağını söyledi.

Erbakan, 'iddiaya 'Ne böyle bir görüşme ne de bir araya gelme olmuştur. Böyle bir niyetimiz de kesinlikle yoktur'' sözleriyle cevap verdi.

BABASININ MEZARINI ZİYARET ETTİ

Hacdan dönen Fatih Erbakan, öğle namazını Zeytinburnu'ndaki Merkez Efendi Camisi'nde kıldıktan sonra babası eski başbakanlardan Necmettin Erbakan, annesi Nermin Erbakan ile dedesi Mehmet Sabri Erbakan ve babaannesi Kamer Erbakan'ın Merkez Efendi Mezarlığı'ndaki kabrini ziyaret etti. Erbakan, yakınlarının mezarı başında dua etti.  

Ziyaretin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erbakan, 12 gün boyunca mübarek topraklarda hac vazifesini yerine getirdiğini ifade etti.

Hacdaki manzaranın, son 100-150 senedir özellikle Avrupa ve Amerika'daki bazı mihraklar tarafından yürütülen İslam alemini dininden uzaklaştırma ve Müslümanlar'ı şuursuzlaştırmaya yönelik faaliyetleri, boşa çıktığını gösterdiğini dile getirdi. Erbakan, her geçen sene hacıların sayısının artmasının yanı sıra  yaş ortalamasının da düşmesinin sevindirici olduğunu söyledi.

SON NEFESİMİZE KADAR YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ
Eski HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un AK Parti'ye katılmasına ilişkin bir soru üzerine Erbakan, ''Kendisinin seçtiği bir yoldur. Daha önce söylediğimiz gibi düşünce, zihniyet ve fikir olarak birbiriyle aynı olan insanların bir araya gelmesi gayet doğaldır. Bizler Milli Görüş olarak son nefesimize kadar yolumuza devam edeceğiz'' dedi.

''Sizin AK Parti'ye katılımınız söz konusu olabilir mi?'' sorusuna Erbakan, ''Daha önceki konuşmalarımda da ifade ettim. Böyle bir şey söz konusu değil. Ne böyle bir görüşme ne de bir araya gelme olmuştur. Böyle bir niyetimiz de kesinlikle yoktur'' yanıtını verdi.

MİRASI NASIL DAHA İYİ TEMSİL EDEBİLİRİZ?
Parti içinde bir takım sıkıntıların olduğu yönündeki soru üzerine Erbakan, ''Ciddi bir problem olsa bile bu, kardeşler topluluğu havası içinde kendi aramızda, bir aile meselesi olarak çözülür. Milli Görüş hareketi bundan önce olduğu gibi bundan sonra da yoluna devam eder. Bizim için önemli olan kendi içimizde sorun çıkarmak değil, milletimizin ve İslam aleminin şu anda içinde bulunduğu sorunları çözmek için proje üretmek ve merhum liderimizden aldığımız o muhteşem manevi mirası nasıl daha iyi temsil edebiliriz, bunun derdini taşımaktır'' dedi.

GENEL BAŞKAN OLACAK MI?
Fatih Erbakan, parti tabanının kendisinin genel başkan olması yönünde bir talebinin olup olmadığı sorusuna ise ''Parti tabanımızda, teşkilatlarımızda bu görevi kim en iyi yapacaksa onun olmasının istenmesi doğaldır. Şu anda isteyen kimseler de var. Tabii ki hepsinin niyeti falanca kişi belli bir makama gelsin diye değil, hareketimiz, partimiz daha iyi yerlere gelsin, daha iyi temsil edilsin diyedir. Genel Başkanımız şu anda görevinin başındadır. Bizler de partimizin içerisinde canla, başla çalışmalarımıza devam ediyoruz'' diye cevap verdi.

Günün Önemli Haberleri