En iyi Dolar/TL tahmini (Dolar kuru kaç lira oldu?)

Abone ol

Dolar yorumlarında yılsonu tahminleri var. 2017'nin 2. çeyreğinde en iyi dolar tahminini yapan Mizuho Bank yılsonu dolar/tl tahminini açıkladı. Öte yandan bugün dolar kuru 3.64 lira seviyesine kadar yükseldi.

Nisan ortasından beri 3,50 civarında dalgalandıktan sonra hafta başında yönünü yukarı çeviren dolar/TL yüksek seyrini koruyor. Bankalararası piyasada dolar 3,64'ün üzerine çıkarken, euro da 4,16 seviyesini aştı.

AB ile ilişkileri jeopolitik gelişmeleri ve küresel piyasaları takip eden kurda bugün ABD'de açıklanacak tarımdışı istihdam verisi yön belirleyici olacak.

ABD'de merkez bankasının atması beklenen ve piyasaların zamanını tam olarak kestiremediği sıkılaştırma adımları dolardaki küresel değer kazancına ve ABD'de faizlerdeki yükseliş trendine neden oluyor. Bu trend ise gelişmekte olan ülke kurları üzerinde ciddi bir satış baskısı yaratıyor.

Doların altı para birimi karşısındaki performansını ortaya koyan dolar endeksi geçen hafta gördüğü dokuz ayın en düşük seviyesi olan 95.470'ten yükselişini sürdürerek yaklaşık 96 seviyesinde işlem görüyor.

Teknik açıdan dolar/TL'de 3,60-3,62 bandı üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda 3,70 seviyelerinin gündeme gelebileceğini belirten analistler, olası düşüşlerde ise 3,57 seviyesinin destek olarak öne çıkacağını kaydetti.

EN İYİ DOLAR TAHMİNCİSİNDEN DOLAR/TL YORUMLARI

Dolarda yukarı yönlü bir ivme görülürken, en iyi dolar/TL tahmincisine göre bu ivme her çeyrek hızlanarak devam edecek. 

Bloomberg'in sıralamasına göre ikinci çeyrek itibariyle dolar/TL konusunda en iyi tahmini yapan kurum olan Mizuho Bank'ın tahminlerine göre bu yılın üçüncü çeyreği itibariyle kur 3,60 seviyesinde olacak. Banka yılın sonunda ise kurun 3,70 seviyesinde olmasını bekliyor. 

Dolar/TL son üç günde hızlı bir yükseliş göstermişti. Kur yüzde 2,2'lik yükseliş yaşamış ve 3,64 üzerini test etmişti. 

Bu haftaya 3,52 seviyesinde başlayan dolar kuru öncelikle JPMorgan'ın yatırımcı anketinin piyasadaki fiyatlaması ile yukarı yönlü bir hareket gösterdi. Ankette Türk Lirası alımlarının zirvede olduğu belirtilirken, piyasada yapılan değerlendirmeler küresel risk algısının değişmesiyle bu zirveden düşüşün gerçekleşebileceği, bunun da kur üzerinde baskı oluşturacağı yönündeydi. 

Bunun yanında jeopolitik gelişmeler de bu hafta dolar/TL fiyatlamasında etkili oldu. Türkiye'nin de taraf olduğu Katar krizinin çözümsüz kalması ve karşılıklı açıklamalar bu tarafta gerginliğin devam ettiğini gösterdi. Ayrıca Suriye'ye ilişkin gelişmeler de Türk Lirası üzerinde baskı yarattı. Türkiye'nin Suriye'nin Afrin bölgesine müdahalesinin gündeme gelmesi jeopolitik riskleri artıran bir unsur olarak dikkat çekti.

AP'nin müzakereleri askıya alma çağrısı içeren kararı onaylaması ve TL'nin yılbaşından bu yana görece iyi performans gösteren para birimlerinden biri olması da TL'deki son 3 günün önemli başlıkları oldu.

Günün Önemli Haberleri